Hlavní obsah

Prospal v sedmatřiceti letech debutoval v extralize. Nebylo to tak hrozné, hlásil

Michal OsobaPrávo

Odehrál 1125 zápasů v NHL, v extralize si ale včera sedmatřicetiletý útočník Václav Prospal odbyl premiéru. Velmi úspěšnou, jeho České Budějovice přehrály Pardubice 5:2 a "zámořský" útok Michálek, Hanzal, Prospal k tomu přispěl dvěma góly.

Článek

S týmem už jste delší dobu trénoval, podle čeho jste se rozhodl naskočit do zápasu s Pardubicemi?

Rozhodl můj vlastní dojem. Ta lhůta dvou a půl týdne, co jsem si dal a domluvil s vedením, uplynula. Chtěl jsem odehrát jeden dva zápasy před reprezentační pauzou. Při ní bude čas se do toho dostat ještě víc.

Byl jste nervózní, jak to bude vypadat v zápase?

Nervozita u mě panovala, což bylo jedině dobře. Kdyby nebyla, mohl bych zabalit výstroj a hodit ji do garáže. Ve své hlavě jsem to ale nijak extra neprožíval, spíš v novinách jsem viděl, že to je extraligová premiéra. Člověk to musí brát jako další zápas, není mi sedmnáct, mám něco za sebou, tak jsem si na sebe nechtěl vytvářet zbytečný tlak.

Zápasové manko ale na vás nebylo moc znát…

Kvůli řadě oslabení jsem se na led tolik nedostával. Snažil jsem se mít střídání kratší, abych se nezavařil a pak se z toho tři střídání nedostával. Musím zaklepat, nebylo to tak hrozné. Zažil jsem o hodně horší první zápasy v sezóně.

Na ledě se objevilo dohromady sedm hráčů působících v zámoří, to už byla taková malá NHL…

Pro každého hráče je svátek hrát zase doma, nechodí sem jen čeští kluci, ale i z Kanady. To číslo bude narůstat, čím déle se za mořem nebude hrát.

Reklama

Související témata: