Hlavní obsah

Jágrovo galapředstavení viděl i šéf Dallasu. Aby si ale nemyslel, že takhle hraju pořád, smála se "68"

škv, kezSport.cz

Byl k nezastavení! Útočník Kladna Jaromír Jágr režíroval výhru 5:1 svých Rytířů nad pražskou Spartou, když sám vstřelil tři góly a na další ještě přihrál. V dějinách české a československé extraligy si tak připsal třetí hattrick. To vše před zraky generálního manažera Dallasu Joea Nieuwendyka, který si mohl mnout ruce.

Článek

Stars zatím při výluce NHL nemohly služeb české hvězdy využít, Nieuwendyk ale na vlastní oči viděl vrchol Jágrmánie a do zámoří veze vzkaz o excelentní hokejové pohodě kladenské osmašedesátky.

„Musel jsem máknout, aby viděl, že udělali v létě dobrou investici. Ale aby si nemyslel, že takhle hraju pořád," smál se Jágr, jenž si před 22 lety tehdy ještě jako junior připsal doma premiérový extraligový hattrick právě proti Spartě. V neděli večer proti stejnému soupeři kousek zopakoval už jako respektovaný kladenský lídr.

Byl z toho překvapený víc než diváci

Jágr poprvé nadchl diváky v 11. minutě, kdy se puku chopil za vlastní brankou a s kotoučem na holi projel celé hřiště, aby pak ještě překonal gólmana Schwarze. „Shodou náhod se mi povedlo projet celé hřiště a ještě zavěsit. Z toho jsem byl víc překvapený než šest tisíc diváků na stadiónu," usmíval se Jágr v rozhovoru pro Českou televizi.

„U druhého jsem dostal skvělou přihrávku a pak se mi splašily ruce," popisoval své zakončení rovněž z první třetiny, kdy parádní kličkou do forhendu „vykoupal" sparťanského gólmana. Hattrick pak Jágr dokonal ve třetí třetině při přesilové hře a diváci na led naházeli čepice, tak jak je tomu zvykem v zámoří.

Chválili ho úplně všichni

Jágrovy schopnosti po zápase chválili úplně všichni. Spoluhráči, trenéři i soupeř z Holešovic. „Jágr je prostě jen jeden! Je to neuvěřitelnej hráč," vysekl hokejové legendě pochvalu Marek Schwarz. „Rozdíl byl dneska v tom, že to byl střelecký galavečer Jaromíra Jágra," prohlásil kladenský asistent trenéra Petr Tatíček.

Reklama

Související témata: