Hlavní obsah

Vítkovice si stěžují na výkon rozhodčích v nedělním derby v Třinci

Ostrava

Hokejový klub Vítkovice Steel si stěžuje na výkon sudích v nedělním duelu Tipsport extraligy v Třinci. Ostravský celek zaslal oficiální protest komisi rozhodčích, podle nějž byla mužstvu ve druhé třetině upřena výhoda přesilové hry pět na tři. Zároveň pro zbytek sezóny vetoval dvojici čárových arbitrů Stanislav Barvíř, Petr Blümel.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Třinecký útočník Marek Zagrapan střílí svůj první gól proti Vítkovicím.

Článek

Sporný okamžik, kterým se Vítkovice cítí poškozeny, se odehrál ve 28. minutě za stavu 3:0 pro Oceláře. Podle oficiálního prohlášení na vítkovickém webu Třinec inkasoval dva tresty po sobě a v kombinaci s předešlým vyloučením měl poměr sil na ledě být nejprve čtyři ku třem ve prospěch Vítkovic, následně 28 sekund pět ku třem a nakonec pět ku čtyřem rovněž ve prospěch Vítkovic. K tomu ale nedošlo.

"My jsme věděli přesně, co se děje. Bohužel přestože jsme křičeli a reklamovali, že je v nepořádku to, že Třinec hraje s jedním hráčem navíc, že jeden z nich měl zůstat pořád na trestné lavici, tak se bohužel hrálo dál a až pak nám bylo řečeno, že jestli chceme, můžeme si stěžovat," řekl po utkání novinářům vítkovický útočník Viktor Ujčík.

Hosté sice zakrátko snížili na 1:3, ale nakonec v Třinci podlehli 2:5. Obránce Marek Malík navíc obdržel trest ve hře za rvačku s Davidem Květoněm a dostal automaticky stop na jeden zápas.

Právě ve spojení s touto potyčkou Vítkovice žádají i o dodatečné přezkoumání situace, případně dodatečné udělení trestu ve hře třineckému obránci Rostislavu Kleslovi, který se na Malíka následně vrhl.

Reklama

Související témata:
  2 : 1 Třinec - Pardubice 2 : 1 přestávka Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články