Hlavní obsah

Sparta - Chomutov 4:2Sparta díky dvěma trefám Tenkráta porazila Chomutov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Hřebejk 0 : 1
9. Pacovský 1 : 1
25. Tenkrát 2 : 1
47. Tenkrát 3 : 1
50. Lušňák 3 : 2
51. Foster 4 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Sparty porazili v dohrávce 16. kola extraligy Chomutov 4:2. Pražané si tak doma připsali plný bodový zisk potřetí za sebou, ale protože dnes zvítězil i Liberec, z poslední příčky nadále ztrácejí čtyři body. Piráti sice skórovali jako první, ale domácí i díky dvěma trefám Petra Tenkráta vývoj otočili.

Článek

Sparta nastoupila bez čtvrtého nejlepšího střelce klubové historie Tona, který se trenérům nevešel do sestavy, a nezačala nejšťastněji. Jiný zkušený forvard spjatý se Spartou Hlinka byl v páté minutě prvním hříšníkem zápasu a hosté výhodu přesilové hry Hřebejkem využili.

Domácím ale netrvalo dlouho, aby se oklepali. Po Sičákově pokusu pokořil gólmana Řehoře v deváté minutě úspěšnou dorážkou Pacovský a vyrovnal. Právě střelec domácích mohl ještě do přestávky přidat druhou trefu, když se v přesilovce ocitl již za Řehořovými zády, kotouč do prázdné branky však z úhlu dopravit nedokázal.

Ve 25. minutě šli sparťané do vedení, když Broš nabil ideálně Tenkrátovi, jenž z kruhu pro vhazování zacílil přesně. Chvilku poté trefil Vallin tyč, Foster do téměř prázdné branky minul. Krátce před polovinou zápasu musel potěšit všechny fanoušky baseballu Hruška, když skvěle ze vzduchu zasáhl letící kotouč, jenž dopadl na led za Schwarzovými zády, ale podle videorozhodčího nepřešel brankovou čáru.

Kanonýr Tenkrát udeřil jako první i ve třetí třetině, když se vřítil před brankoviště Pirátů a zblízka překonal Řehoře. Severočeši se však nevzdali a Lušňák měl v 50. minutě po skvělé Hruškově přihrávce snadnou úlohu, aby snížil. Už za 49 vteřin ale přišla blesková odpověď Sparty, když přesně zacílil Foster.

Pražané poté přestáli velký závar před svou brankou, a když její strážce Schwarz dvě minuty před koncem vychytal Dudu, bylo jasné, že hosté odjedou z metropole s prázdnou.

16. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - Piráti Chomutov 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 9. Pacovský (Sičák, I. Rachůnek), 25. Tenkrát (Broš, Krstev), 47. Tenkrát (Hovorka, Broš), 51. Foster (T. Rachůnek, Jánský) - 6. Hřebejk (D. Hruška, Kraft), 50. Lušňák (D. Hruška, Duda). Rozhodčí: Souček, Lacina - Horinek, Svoboda. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 4731.
Sparta Praha: Schwarz - Mojžíš, Krstev, Gawryletz, Sičák, Philipp, P. Hořava, Vallin, D. Kočí - Hovorka, Broš, Tenkrát - Pacovský, J. Hlinka, I. Rachůnek - Jánský, Foster, T. Rachůnek - Bahenský, Přibyl, Forman. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Chomutov: Řehoř - Palin, Pulpán, Jurčina, Bartejs, Rutta, Mrázek, Rýgl - Michael Frolík, Duda, M. Procházka - D. Hruška, Kraft, Hřebejk - Lušňák, Zálešák, Gajovský - Jíra, Sikora, Hromas. Trenéři: J. Doležal st. a Antonik.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články