Hlavní obsah

Kouč Sparty vyřadil z kádru ikonu klubu. Neumím říct, kdy se Ton vrátí, mlžil Sýkora

Praha

Při pohledu na sestavu hokejistů Sparty zažili mnozí domácí fanoušci šok. Nejproduktivnější hráč posledních tří sezón Ton v ní chyběl, i když je zdravý a byl původně připraven hrát. Jenže trenér Sýkora ho do zápasu s Chomutovem nepostavil.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Tenkrát se při absenci Tona ujal proti Chomutovu role střelce.

Článek

V zákulisí se mluví o tom, že mezi koučem a 39letou klubovou ikonou došlo k rozmíšce na téma útočníkova stylu hry. „Podle trenéra se momentálně nevejdu do sestavy. To je zatím vše, co k tomu můžu říct," prohlásil Petr Ton, který za poslední tři sezóny chyběl v jediném utkání.

S 300 góly na kontě je i čtvrtým nejlepším střelcem historie klubu. „Je čistě věcí kouče, koho se rozhodne poslat do zápasu," reagoval manažer Patrik Martinec. „U Tona jsem dospěl k tomu, že zatím hrát nebude a teď neumím říct, kdy se do kádru vrátí. Neznamená to ale, že by někam ze Sparty odcházel," vysvětloval Václav Sýkora.

„Je tady těžká doba a hledají se různé cesty pro zlepšení výkonu. Neúčast Tona byla citelným oslabením, ale museli jsme akceptovat stanovisko trenéra a je to i signál dovnitř týmu, že to nikdo nemá jistý," líčil Petr Tenkrát, jenž se při absenci osvědčeného kanonýra ujal role sparťanského střelce a dvěma góly přispěl k třetí domácí výhře v řadě.

Celkově se s devíti trefami dostal už do elitní desítky extraligových střelců.

Reklama

Související témata: