Hlavní obsah

Hrdina i smolař Komety. Svoboda zařídil dva góly, v závěru ale Brno potopil

Gólem a přihrávkou zadělal Jakub Svoboda na tříbodový zisk Brna, po zápase mu ale do řeči příliš nebylo. Kometa ztratila v dohrávce 12. kola Tipsport extraligy na ledě Liberce dvoubrankový náskok a nakonec potřetí v sezóně odešla ze hřiště s prázdnou. Porážku ještě mohl odvrátit právě zmiňovaný útočník, těsně před koncem ovšem zblízka orazítkoval v čisté šanci pouze tyč.

Článek

"Hruška nahrával skvěle před bránu, měl jsem puk trochu pod nohama, je to škoda," litoval Jakub Svoboda. Zápas se přitom pro Moravany vyvíjel skvěle. Kometa dvakrát udeřila v oslabení, když oba zásahy zrežíroval právě dvaadvacetiletý forvard. Nejprve vystihl Šmídovu přihrávku a po jeho následném sólovém úniku se trefil popáté v sezóně Divíšek. Ve druhém případě zase přečetl Nedvědův pas na modrou čáru a po samostatném úniku procedil Pavelcovi puk mezi betony. Ačkoli jeho celek vedl po prvních dvaceti minutách hry o dvě branky, nebyl Svoboda s výkonem mužstva v první třetině příliš spokojený.

"Dali jsme dva góly v oslabení, což zase není nějaká ukázka toho, že jsme hráli dobře. Měli jsme trochu víc štěstí. Oni si v přesilovce špatně přihráli, skočili jsme do toho, ujeli jsme a dvakrát skórovali," poznamenal brněnský forvard.

Bílé Tygry inkasované branky ve vlastních početních výhodách nezlomily, naopak do prostřední dvacetiminutovky vstoupili velmi aktivně a dočkali se vyrovnání. Ve 44. minutě navíc dokonali velký obrat, který zařídil Kanaďan Wayne Simmonds.

"Druhá třetina byla z naší strany špatná. Ve třetí jsme srovnali hru, jenže vyrovnat se nám nepodařilo. Za porážku si můžeme sami. Když vedeme 2:0, tak si nemůžeme nechat jen tak nasázet tři góly," smutnil Svoboda.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice