Hlavní obsah

Zraněný hokejista Dlouhý by mohl opět hrát po reprezentační pauze

Brno

Zdravotní stav útočníka brněnské Komety Radka Dlouhého, který v úterní dohrávce hokejové extraligy v Liberci utrpěl otřes mozku, se zlepšuje. Podle trenéra Zdeňka Venery by se mohl vrátit na led po reprezentační přestávce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zraněný Radek Dlouhý z Brna opouští led při duelu s Libercem na nosítkách.

Článek

Dlouhého v Liberci zasáhl loktem do hlavy domácí obránce Lukáš Derner. Hokejista Komety opustil ledovou plochu na nosítkách, ve středu podstoupil v Brně důkladné nemocniční vyšetření a zatím netrénuje. "Lékařské vyšetření ještě absolvoval dnes a další na něj čeká v pátek. V každém případě v pátek proti Zlínu hrát nebude," poznamenal Venera.

Situaci ale brněnský kouč vidí optimisticky. "Bude záležet na posledním vyšetření. Důležité je, že se Radek cítí dobře. Je v pohodě. Situaci by mohlo spravit pár dnů klidu. Mohl by se vrátit na led už po reprezentační přestávce. Ještě ale nechci předbíhat událostem," dodal Venera.

Třicetiletý Dlouhý nastoupil ke všem dosavadním 16 zápasům Komety v sezoně. V klubovém hodnocení je osmým nejproduktivnějším hráčem s třemi góly a čtyřmi asistencemi. Vedle Dlouhého postrádá druhý tým extraligové tabulky i zraněné útočníky Vojtěcha Němce, Tomáše Svobodu a obránce Jozefa Kováčika.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín