Hlavní obsah

Brankář Vokoun se vrací do extraligy. Bude hrát za karlovarskou Energii skoro zadarmo

Karlovy Vary

Český brankář Tomáš Vokoun bude znovu působit v nejvyšší domácí hokejové soutěži. Dvojnásobný mistr světa, účastník dvou olympijských her a člen kádru Pittsburgh Penguins se po dobu výluky v NHL vrací do rodných Karlových Varů. Šestatřicetiletý gólman bude v klubu pobírat pouze prémie a pojistku si uhradí sám. Informuje o tom web západočeského klubu.

Foto: Fotobanka Profimedia

Tomáš Vokoun ještě během svého působení ve Floridě.

Článek

Vokoun se ke zbytku mužstva připojí v pondělí 5. listopadu. "Jsem rád, že jsme se s Tomášem nakonec dohodli. Musím zdůraznit, že Tomáš k celé dohodě přistoupil velmi vstřícně a nemá vůči našemu klubu vůbec žádné finanční požadavky. Pojistku si uhradí sám a nepožaduje ani žádnou měsíční odměnu. Bude pobírat pouze prémie za vyhraná utkání či získané body ve stejné výši, v jaké jsou odměňováni ostatní hráči A-týmu," zdůraznil generální manažer Energie Miroslav Vaněk.

Podle něj byla možnost Vokounova angažmá ve hře již při začátku výluky, ale tehdy ještě nedošlo mezi vedením Karlových Varů a hráčem k dohodě. "Při návratu do Čech byly pro Tomáše jednoznačnou volbou právě Karlovy Vary, žádný jiný tým pro něj nepřipadal do úvahy," uvedl Vaněk.

Šestatřicetiletý rodák z Karlových Varů může pomoct ostatním brankářům. "Tomáš je světová hokejová hvězda. Jeho nesmírné zkušenosti jsou nenahraditelné a budou se nám hodit. Myslím si, že jak Lukáš Mensator, tak Tomáš Závorka i všichni naši další gólmani v mládežnických a žákovských kategoriích budou moci od Tomáše lecco odkoukat," věří Vaněk.

Na pozici jedničky v brance se Vokoun ihned neposune. "Má tréninkové manko, takže jsme připraveni nechat mu dostatek času, aby se dostal do správné formy a byl pro náš tým přínosem. Jak sám Tomáš říká, nejde nikoho vytlačovat z pozice brankářské jedničky, ale jde pomoc týmu v jeho cíli, kterým je postup do play-off. Jsme domluveni, že v žádném případě nechce nijak ohrožovat postavení Lukáše Mensatora. Tomášovi je naprosto jasné, že až výluka skončí, bude opět „Mensi" tím, kdo bude muset karlovarské áčko držet v bojích o postup do play-off," dodal Vaněk.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín