Hlavní obsah

Sparta - Budějovice 5:4 PPSparta ztratila tříbrankový náskok, nakonec ale Jihočechy zdolala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Rachůnek 1 : 0
15. Tenkrát 2 : 0
17. Tenkrát 3 : 0
27. Ference 3 : 1
44. Dej 3 : 2
44. Hanzal 3 : 3
49. Tenkrát 4 : 3
54. M. Michálek 4 : 4
64. Broš 5 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty porazili v 18. kole Tipsport extraligy České Budějovice 5:4 v prodloužení a počtvrté za sebou doma vyhráli. Zápas, ve kterém holešovický tým vedl v první třetině už 3:0, rozhodla branka kapitána Michala Broše v přesilové hře v 64. minutě. V dresu Pražanů si hattrick připsal Petr Tenkrát.

Článek

Domácí tým jednoznačně ovládl první třetinu. Již ve druhé minutě mohl po přečíslení dva na jednoho otevřít skóre Hlinka, nemířil ale přesně. V úvodní přesilovce poté Mojžíšovu střelu efektně zlikvidoval brankář Kantor.

V 8. minutě ale už Sparta vedla, když přesně zamířil Tomáš Rachůnek. Další gól mohl přidat Ton, jenž se po jednozápasové přestávce vrátil do sestavy. Prosadil se ale až Tenkrát, a to hned dvakrát. Nejprve po rychlém protiútoku, následně s pomocí teče bránícího protihráče.

Jihočeši se po tragické první části ale dokázali do zápasu vrátit. I díky přesilovce na začátku druhé třetiny začali Pražany přehrávat, v hlavní roli se tak objevil domácí brankář Schwarz. Hovorkovo vyloučení domácí přečkali, Pacovského trest ale zkrátil kanadský obránce Ference.

Velkou šanci ještě více duel zdramatizovat měl Mountfield při dvouminutové přesilové hře pět na tři, zámořský útok v českobudějovických službách ale Schwarze nepřekonal. O tlaku hostů svědčilo 19 zákroků brankáře Sparty ve druhé třetině.

Jihočeši smazali ztrátu

Snížit se Českým Budějovicím podařilo ve 44. minutě. Trefu Deje, jenž puk usměrnil do branky podle všeho bruslí, ale musel potvrdit videorozhodčí, kterému to trvalo přes deset minut. Dlouhá přestávka ale hostům nevadila, hned po osmnácti sekundách po začátku hry Hanzal vyrovnal.

Spartu ztráta náskoku nezlomila a opět se dostala do vedení, když Tenkrát překonal Kantora střelou na lapačku a zkompletoval hattrick. Jihočeši ovšem v přesilovce dokázali znovu s domácími srovnat krok, když svou rychlost a přesné zakončení předvedl Michálek.

V 63. minutě duelu putoval do kabin s vyšším trestem Hanzal, po srážce s ním skončil zápas pro Philippa. Nabídnutou výhodu Sparta využila a Broš zařídil domácím bonusový bod.

HC Sparta Praha - HC Mountfield České Budějovice 5:4 v prodl. (3:0, 0:1, 1:3 - 1:0)
Branky a nahrávky: 8. T. Rachůnek (Bahenský, Foster), 15. Tenkrát (Broš, Sičák), 17. Tenkrát (Hovorka, Forman), 49. Tenkrát (Broš, Hovorka), 64. Broš (Mojžíš) - 27. Ference (Kotalík), 44. Dej (Mertl, Jank), 44. Hanzal (M. Michálek, Prospal), 54. M. Michálek (Ference). Rozhodčí: Hradil, Homola - J. Ondráček, Lhotský. Vyloučení: 8:7, navíc Hanzal (Č. Budějovice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 5998.
Sparta Praha: Schwarz - Mojžíš, Vallin, Gawryletz, Sičák, Philipp, P. Hořava, D. Kočí - Hovorka, Broš, Tenkrát - Pacovský, J. Hlinka, I. Rachůnek - P. Ton, Foster, T. Rachůnek - Bahenský, Přibyl, Forman. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
České Budějovice: Kantor - Ptáček, Jank, Ference, Frühauf, Vydarený, Vráblík, Kolarz - Dej, Mertl, Podlešák - M. Michálek, Hanzal, Prospal - Kotalík, L. Kohn, Šimánek - Suja, Knotek, L. Květoň. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Reklama

Související témata: