Hlavní obsah

Čekal jsem všechno, ale že se bude hrát basketbal? Jágra úchvatné představení nadchlo

Pardubice

Stokrát omletá fráze, že drtivá většina kladenských zápasů s posilami ze zámořské NHL v sestavě jsou reklamou na hokej, dostala v pátek nový rozměr. Rytíři v dechberoucím duelu přestříleli domácí Pardubice 9:6, když hattrick zaznamenali Pavel Patera i Tomáš Plekanec. Právě útočník Montrealu přitom úřadujícího mistra třemi brankami sestřelil i v prvním vzájemném zápase v pražské O2 areně.

Článek

Na oba hattricky přitom kladenští střelci potřebovali jen krátký časový úsek. Tomáš Plekanec stihl kanonádu za necelých dvanáct minut, Pavel Patera na tři trefy v řadě potřeboval dokonce jen osm minut a osmatřicet sekund.

„Tušil jsem, že může padnout hodně gólů, ale basketbalové skóre jsem opravdu nečekal," smál se v rozhovoru pro Českou televizi Jaromír Jágr, jenž patnáctibrankovou kanonádu rozjel, a pak chválil své střelecky disponované spoluhráče. „Pleky říkal, že na rozdíl ode mě se cítí výborně. Tak jsem se mu do toho radši nepletl," tvrdil hrající kladenský majitel.

„Sedlo nám to parádně. Až s neuvěřitelnou lehkostí jsme se prosadili v útoku. Dotahování Pardubic nás v některých okamžicích rozhodilo, ale vždycky přišly góly, které je poslaly zase na zem," říkal Tomáš Plekanec, jenž i v minulém souboji s Pardubicemi nasázel soupeři tři góly. „Vůbec nevím, čím to je, že mně to právě na ně takhle skvěle jde," krčil rameny třicetiletý centr.

Výhra Středočechů na pardubickém ledě se zrodila po dlouhých sedmdesáti měsících v utkání, které nabízelo divákům v Pardubicích unikátní možnost vidět na vlastní oči hned sedm hráčů z NHL. Zřejmě i proto byla ČEZ Arena poprvé od února 2010 vyprodaná na duel základní části a z pardubického klubu zněly hlasy, že by se klidně prodalo i dvacet tisíc vstupenek.

Plekanec: Atmosféra byla daleko lepší než v NHL

Po nevídaném gólovému festivalu připravilo 10 194 lidí v hledišti ovace oběma týmům. „Málokdy se vidí taková oddanost fanoušků, i když jejich tým dostane devět branek.  Musím je pochválit, i za stavu 3:9 neustále povzbuzovali a věřili, že vyrovnají. Nechtěl jsem jim říkat, že to je zbytečný," usmíval se Jágr.

Atmosféru do posledního místa zaplněné ČEZ Areny si nemohl vynachválit ani Plekanec. „Byla daleko lepší než v NHL. Pardubičtí fanoušci jsou skvělí, před takovou kulisou je radost hrát," libovala si posila Rytířů z Montrealu.

Zklamaný z výsledku byl slovenský útočník Martin Bartek. „Diváci byli skvělí, jenže v našem podání to byla hokejová tragédie a kladenské hvězdy si s námi od začátku do konce dělaly, co chtěly," litoval autor dvou pardubických branek.

Reklama