Hlavní obsah

Neztráceli jsme víru a touhu, liboval si chomutovský Duda po obratu s Třincem

Chomutov

Hokejisté Chomutova jsou mistry obratů. Už několikrát dotáhli na domácím ledě nepříznivě se vyvíjející zápasy do vítězného prodloužení nebo úspěšných samostatných nájezdů a v pátek proti Třinci dokonce čtyřmi góly v řadě během druhé třetiny otočili skóre z 1:3 na 5:3 a závěr si v klidu pohlídali.

Foto: Petr Eret, ČTK

Útočník hokejistů Chomutova Radek Duda.

Článek

„Takhle jsme si až na tu první třetinu utkání představovali. Tedy hráli jsme s nasazením, bojovností a velkým důrazem, ať už v osobních soubojích nebo před brankou," uvedl chomutovský asistent trenéra Mikuláš Antonik. Už po úvodní části sáhli domácí ke střídání brankářů. „Chtěli jsme dát týmu impuls a myslím, že to byl dobrý tah. Matúše Kostúra nahradil Milan Řehoř a už nepustil ani gól. Výměna přišla ve vhodný čas," mínil asistent.

Na marodce jsou momentálně Vojtěch Polák a Důras. „Další dva hráči odstoupili během zápasu s Třincem," připomněl Antonik.

Chomutov představil extraligového nováčka, když v útoku premiérově nastoupil Karel Ton. „Pokud jde o sparťanského kanonýra Petra Tona, tak jde jen o shodu jmen. Nejsou v příbuzenském vztahu. Karel Ton podával dobré výkony v Kadani a v podstatě jsme ho na levém křídle vyměnili za Hrabáka, který se vrátil do Kadaně," upřesnil asistent.

„Důležité bylo, že jsme neztráceli víru a touhu utkání obrátit. Trpělivě jsme si počkali na šance a věřili jsme, že je proměníme. To se povedlo, a ta naše čtyřgólová šňůra s Třincem zamávala. Druhá třetina byla v naší režii, dominovali jsme ve všech herních činnostech," mínil chomutovský útočník Radek Duda, který svým gólem pečetil vítězství.

A rozpovídal se o extralize. „Z hokejového hlediska mám Třinec rád. Hrají ofenzivně a jsou tam skvělí hráči, kteří se tím hokejem baví. Vím, že jsou schopni udělat výsledky jako 7:5. Ale neumožnili jsme jim, aby nás takhle vyučili. Výborně od druhé třetiny zachytal Milan Řehoř. A uhlídali jsme extraligového snajpra Martina Růžičku. Nám gól nedal. Co ten kluk ale letos předvádí, je jasně na korunu krále střelců. Přeji mu, ať mu to vydrží. Ale není muzikant, aby hrál každý den," vykládal Duda.

Chomutovští vyhráli v řádné hrací době po dlouhé době. „Je rozdíl sbírat body po jednom nebo po třech. Snad nám úspěch nad Třincem pomůže v nárůstu sebevědomí do dalších zápasů. Liga má odehráno skoro dvacet kol a už nelze spoléhat jen na pouhou bojovnost. Zatím držíme kontakt s první osmičkou. Na tabulku ale nekoukáme, i když vím, že si nemůžeme dovolit, aby na nás padla nějaká deka. Všechno je o práci. Hlavně nesmíme panikařit a musíme hrát na maximum," rozvažoval zkušený útočník.

S účinkováním týmu je zatím spokojen. „Klobouk dolů před klukama, kteří vybojovali postup

přes baráž, a pořád si drží hokejovou tvář. Klíčové bude, abychom byli schopní bojovat celých šedesát minut. Po neděli přijde reprezentační přestávka, a pak do toho vlítneme znovu," uzavřel Duda.

Reklama