Hlavní obsah

Máme dobře poskládaný tým a drží nás gólman, libuje si litvínovský střelec Lukeš

S deseti góly se hokejový útočník František Lukeš probojoval do čela týmové tabulky střelců Vervy Litvínov. Jeho trefy hodně pomohly k tomu, že severočeský tým figuruje na velmi lichotivé šesté příčce tabulky extraligy a hlavně v poslední době předvádí pohledný hokej.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost litvínovských hokejistů.

Článek

Litvínovští nasbírali z uplynulých pěti kol dvanáct bodů za čtyři vítězství v řádné hrací době. A to je bilance, která vzbuzuje oprávněné uznání. „Zlepšili jsme se při zápasech venku a naštěstí vyhráváme i doma. Zaplaťpábůh, že nám to takhle vychází. Třeba proti Varům jsme třikrát skórovali v přesilovkách, které jsou momentálně naší předností," uvažoval Lukeš.

Tým zvládá extraligu i bez posil z NHL. Vypadá to, že je Litvínov na rozdíl od většiny klubů ani výrazně nechtěl. „ Tak to nevím. To je spíš téma pro vedení. Vycházíme z toho, že máme dobře sestavené mužstvo, které šlape. A také kvalitního gólmana, protože Pavel Francouz tým opravdu drží. Je pro nás pozitivní, když víme, že se na něj můžeme spolehnout. Snažíme se mu pomáhat v obraně, hrajeme dobře i směrem dozadu, ale nezdráháme se ani zaútočit," podotkl zkušený útočník.

Mladý forvard Juraj Majdan prožívá rovněž úspěšné období. „Myslím, že za naším tažením stojí kolektivní výkony. Když takhle budeme pokračovat, můžeme se udržet na současných pozicích. A bylo by pěkné setrvat tam až dokonce základní části," usmál se slovenský útočník.

Novým litvínovským kapitánem je od začátku sezóny Michal Trávníček. „Už v létě jsme věřili, že bychom mohli být na podzim úspěšní. Jsem ale natolik obezřetný, abych nepropadal euforii. I v minulosti se nám třeba první fáze ligy vydařila, ale pak přišla nějaká krize. Proto si jen přejeme, aby nás forma neopustila během současné reprezentační přestávky," dodal protřelý útočník.

Reklama

Související témata: