Hlavní obsah

Hokejisty Karlových Varů posílil útočník Polák

Karlovy Vary

Hokejový útočník Vojtěch Polák posílil Karlovy Vary. Sedmadvacetiletý útočník dosud hostoval z Třince v Chomutově, nově byl z týmu Ocelářů zapůjčen do Energie. Polák se vrací do mateřského klubu po čtyřech a půl letech, naposledy hrál za Karlovy Vary v roce 2008 ve finále proti Slavii.

Útočník Vojtěch Polák.

Článek

Jeho práva vlastní v extralize Třinec, kde působil letech 2008 až 2011. Minulý ročník strávil ve švýcarských klubech Klotenu a Langnau. "Vojtovi smlouva v Chomutově skončila včera, s Třincem jsme se proto domluvili na jeho uvolnění do Karlových Varů," řekl klubovému serveru karlovarský generální manažer Miroslav Vaněk.

V Karlových Varech bude Polák hostovat do konce sezóny, ale v případě nabídky na zahraniční angažmá může odejít dříve. "Tato varianta může nastat především v případě konce výluky. Hráči z NHL by se vrátili za moře a v klubech včetně zahraničních by se uvolnila místa," doplnil Vaněk. Polák, který má na kontě také pět zápasů za Dallas v NHL, v této sezóně sehrál za Chomutov 11 zápasů a připsal si čtyři body za gól a tři asistence.

Zařadí se do formace k Jiřímu Doležalovi a Petru Pohlovi, ke kterým vedení Energie hledalo centra. "Ve chvíli, kdy se naskytla šance získat našeho odchovance a hráče s bydlištěm v Karlových Varech, tak jsme ji využili," podotkl Vaněk.

"Vojtěch Polák je velmi kvalitní hráč, který patří do širšího výběru české reprezentace. Měl by určitě být pro náš tým přínosem a zlepšit produktivitu druhé formace. Není totiž dlouhodobě únosné, aby vše neustále stálo pouze na útoku Kumstát, Pech, Zaťovič. Musí se k nim připojit i další," dodal.

Karlovy Vary jsou po pěti zápasech za sebou bez bodového zisku předposlední. Krizi funkcionáři řešili sobotním odvoláním trenéra Vladimíra Kýhose, jehož nástupce zatím klub nezveřejnil. "Trenérská výměna byla prvním krokem. Posilování a případné změny v mužstvu budou krokem dalším," dodal Vaněk.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice