Hlavní obsah

Zbyněk Michálek míří do Čech. Hrát by chtěl za Budějovice

Praha

Obránce Zbyněk Michálek by mohl v brzké době rozšířit počet hráčů z NHL, kteří během výluky nastupují v Tipsport extralize. Devětadvacetiletý hokejista Phoenixu plánuje koncem týdne přiletět z USA a rád by oblékl dres Českých Budějovic, kde již působí jeho bratr Milan.

Foto: Sport.cz

Hokejový obránce Zbyněk Michálek by mohl posílit České Budějovice.

Článek

Michálkova hráčská práva pro českou nejvyšší soutěž vlastní Karlovy Vary, za které ale účastník olympijských her ve Vancouveru hrát nechce. "Petr Sailer (sportovní manažer Českých Budějovic) momentálně jedná s Karlovými Vary," řekl ČTK hráčův zástupce Josef Machala. Generální manažer a předseda představenstva jihočeského klubu Zdeněk Blažek k jednání uvedl jen to, že k dohodě ještě nedošlo.

Návratu stříbrného a bronzového medailisty z mistrovství světa do extraligy může zabránit ukončení výluky v NHL. Zástupci hráčské asociace a soutěže od pondělí v New Yorku intenzivně jednají o podmínkách nové kolektivní smlouvy. Pokud by se dohodli a zámořská soutěž se například na začátku prosince rozběhla, Michálek by do tuzemské nejvyšší soutěže ani nenaskočil.

Rodák z Jindřichova Hradce v Česku nikdy extraligu nehrál. V roce 2000 odešel z karlovarské juniorky do zámoří. Aktuálně má bývalý hráč Minnesoty, Pittsburghu a Phoenixu na kontě včetně play off 570 zápasů v NHL.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín