Hlavní obsah

Hokejové Budějovice se bojí ohrožení spolupráce s Budvarem

České Budějovice

Vedení hokejistů Českých Budějovic se obává, že smlouva o novém "pivním" partnerovi extraligy může ohrozit dlouhodobou spolupráci klubu s Budvarem. Novým oficiálním pivem nejvyšší soutěže bude Radegast společnosti Plzeňský Prazdroj, jež vystřídala právě Českobudějovický Budvar, který v září od smlouvy odstoupil.

Foto: Fotobanka Profimedia

Ilustrační foto.

Článek

Budvar skončil s podporou extraligy po devíti letech kvůli tomu, že brněnská Kometa prodává na svém stadiónu jiné pivo. Brněnský klub získal na čepování Starobrna výjimku, kterou má až do roku 2018.

"Jsme znepokojeni z toho důvodu, že výjimky prý nebudou uplatňovány," uvedl v pátek předseda představenstva a generální manažer českobudějovického klubu Zdeněk Blažek v prohlášení. "Jako klub se v žádném případě nechceme vystavovat hrozbě velkých pokut, které by následovaly při nedodržení exkluzivity partnera BPA. Tak, jako tomu bylo v loňské sezóně v případě Plzně, kdy byla uplatňována třináctimiliónová pokuta za porušení smlouvy."

Předsedkyně představenstva marketingového partnera soutěže BPA Jana Obermajerová uvedla, že jihočeský klub má pro letošní sezónu výjimku. Na další ročníky o ni může požádat za podmínek, které jsou uvedeny ve smlouvě mezi kluby a BPA.

Radegast jako nové oficiální pivo extraligy by se měl na stadiónech objevit už po skončení reprezentační přestávky a turnaji Karjala.

Reklama

Související témata: