Hlavní obsah

Hokejisty Vítkovic posílil slovenský útočník Bartánus

Novou posilou hokejistů Vítkovic se stal slovenský útočník Marek Bartánus. Pětadvacetiletý forvard je kmenovým hráčem Slovanu Bratislava, ale v dosavadním průběhu sezóny působil na farmě účastníka KHL ve Skalici.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Marek Bartánus v dresu pražské Sparty (vpravo).

Článek

Bartánuse si do Ostravy přivedl nový vítkovický trenér Peter Oremus, který hráče vedl ve Skalici. "Velice mě zpráva o mém trejdu do Vítkovic potěšila. Česká extraliga je v současné chvíli ještě kvalitnější díky velkému množství hráčů z NHL. Je potřeba začít vyhrávat. Do konce sezóny ještě zbývá dost času, takže bych určitě neházel flintu do žita," řekl Bartánus pro oficiální klubový web.

Nová vítkovická posila vévodila ve Skalici tabulkám produktivity se 14 body (4+10). Bartánus, který v české Tipsport extralize hájil barvy Sparty a Karlových Varů, je ve Vítkovicích už třetí novou tváří během reprezentační pauzy. Změny odstartoval příchod kouče Oremuse, který nahradil Mojmíra Trličíka, pak se klub po dobu výluky NHL dohodl na působení zadáka Ottawy Senators Filipa Kuby.

Proslýchá se navíc, že klub má zájem rovněž o veterána Žigmunda Pálffyho, jenž stejně jako dosud Bartánus a Oremus působí ve Skalici.

Reklama

Související témata: