Hlavní obsah

Gólman Pavelec v Liberci končí, vrací se do zámoří

Počátkem listopadu skončila Ondřeji Pavelcovi smlouva s Libercem a gólman jí s Bílými Tygry už neobnovil. Rozhodl se k návratu do Kanady, kde bude zřejmě čekat, zda mu v době výluky NHL nepřijde nějaká zajímavá nabídka z Ruska.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejový brankář Ondřej Pavelec se vrací do zámoří.

Článek

"Když jsem teď viděl, že by se mohla zachránit sezóna NHL, řekl jsem si, že asi vyrazím zpátky do Kanady. Navíc v Liberci jsou Mára Pinc s Vošvrcem (Vošvrdou) a já bych jim už nerad dál zabíral fleka," řekl Pavelec deníku Sport.

Zástupci libereckého klubu ale zatím jeho odchod nepotvrdili. Generální manažer Ctibor Jech by se s reprezentačním brankářem měl sejít ve středu, nebo ve čtvrtek. "Snažíme se s ním domluvit, aby u nás pokračoval," řekl ČTK tiskový mluvčí Martin Kadlec.

Pavelec už ale naznačil, že je rozhodnut odcestovat do Winnipegu a čekat na začátek NHL v zámoří. Jen v případě, že by byla zrušena celá sezóna, vrátil by se do Evropy. "Příliv hráčů do Evropy by pak ale asi byl obrovský. Sednu si s agentem a uvidím, co a jak," uvedl Pavelec, o jehož služby se údajně uchází Spartak Moskva hrající KHL.

Na severu se mu moc nevedlo, v reprezentaci ano

Odchovanec kladenského hokeje odehrál za Liberec 14 zápasů, z nichž Tygři deset prohráli. Pavelec je odchytal s průměrnou úspěšností 89,61 procenta a průměrem 3,5 inkasovaného gólu na zápas.

"Takovej je holt sport. Někdy se daří, jindy ne. Hlavní důvod mého konce je ten, že chci být připravený na NHL. Musím si zase zvyknout na tamní prostředí. Tady se nepovedlo pár zápasů, co má být? Mně se líbilo, že jsem mohl za Liberec hrát, že mi tam vůbec dali šanci extraligu chytat," uvedl Pavelec, který v minulém týdnu zářil v reprezentačním dresu na turnaji Karjala.

Další tři zámořské posily by v Liberci měly pokračovat. Dres Tygrů budou i nadále oblékat obránce Ladislav Šmíd a kanadští útočníci Wayne Simmonds a Chris Stewart.

Reklama

Související témata: