Hlavní obsah

Modrý už nevěří v start NHL

PRAHA

Ambiciózní celek hokejové extraligy Liberec získal další zámořskou posilu. S týmem Bílých tygrů podepsal v neděli smlouvu obránce Atlanty Jaroslav Modrý. Zatím šestý celek nejvyšší soutěže tak ve svých barvách přivítal už čtvrtého borce z kanadsko-americké NHL. Do kolotoče extraligy se Modrý zapojí už v úterním souboji Liberce s pražskou Slavií.

Článek

Třiatřicetiletý Modrý podepsal v létě smlouvu s Atlantou, kam zamířil po sedmi sezónách strávených v Los Angeles. I proto v úvodu sezóny spíše než na hokej myslel na přestěhování početné rodiny do nového zámořského působiště. "Věnoval jsem se rodině. Vybírali jsme bydlení, zabydlovali jsme se a zařizovali nové školy a školky pro děti," vysvětlil Modrý na dnešní tiskové konferenci v Liberci důvody, proč do soutěžních zápasů zasáhne až nyní.

Ještě před několika týdny navíc myslel, že nucená přestávka v zámořské NHL nebude tak dlouhá. "Myslel jsem, že se zvládnu připravovat sám, než se opět začne hrát. V Atlantě ale nikdo není a nebyl bych připravený. Proto jsme se dohodli i s manželkou, že nejlepší řešení bude hrát tady," řekl odchovanec českobudějovického hokeje.

Extraliga byla prioritou

Do extraligy zamířil i proto, že již nevěří, že se NHL v této sezóně rozběhne. "Na začátku jsem byl optimista, ale teď, když vidím, že jednání nikam nespějí, tak si myslím, že se nezačne," soudí Modrý, který přesto vývoj jednání mezi majiteli klubů a zástupci hráčské asociace NHLPA za Atlantikem bedlivě sleduje.

Když se před časem rozhodl, že nebude čekat v zámoří, ale začne hrát, jeho prioritou byla česká extraliga. "Měl jsem pár nabídek z Evropy, ale chtěl jsem do České republiky," řekl jasně. Pro Liberec se rozhodl i díky tomu, že se v něm v minulých letech zúčastnil několika mládežnických kempů, které organizoval jeho kamarád Jan Ludwig. "Jednání s klubem byla výborná a korektní, takže jsem ani s jinými kluby nejednal," přiznal Modrý.

Na severu Čech by se podle svých slov rád stal součástí úspěšného, nově budovaného celku. "Věděl jsem, že je to ambiciózní klub, který například staví nový stadion a má mladý tým. Je pěkné být součástí něčeho nového," usmíval se zkušený bek, který startoval na loňském mistrovství světa.

O návratu do Č. Budějovic neuvažoval

Že by stejně jako například Václav Prospal či Radek Dvořák pomáhal českobudějovickému mužstvu v návratu do extraligy, o tom neuvažoval. "Nikdo mě ani nestačil kontaktovat. Až když jsem se domluvil s Libercem. Navíc Budějovice mají dost dobrých hráčů, takže možná ani o nikoho dalšího z NHL již zájem neměly," uvedl Modrý, který bude zatím v Liberci sám. Manželka i tři děti zůstaly zatím v Atlantě. "V budoucnosti se však ke mě přidají. Nejdříve však musím vše zařídit i tady," vysvětlil.

Premiérový start v libereckém dresu jej čeká již v úterý, s novým týmem přitom začal trénovat až dnes. Modrý v tom ale problém nevidí. "Jsem profesionál a musím udělat vše, abych byl připraven pomoci týmu. Teď mám dva dny na to, abych se se vším seznámil. Jak to dopadne, ukáže až čas," řekl Modrý. Trenér Josef Paleček počítá, že by měl vytvořit obranou dvojici s Miroslavem Dubnem. "Máme takovou představu. Tréninky nám ale ukáží více," uvedl Paleček.

Reklama

Související témata: