Hlavní obsah

Chomutov - Zlín 1:2Zlín vyhrál v Chomutově a uspěl venku posedmé za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Balaštík 0 : 1
23. Lušňák 1 : 1
24. Hamrlík 1 : 2
Záznam online reportáže

Chomutov
Aktualizováno

Hokejisté Zlína zvítězili ve 20. kole extraligy na ledě Chomutova 2:1 a připsali si sedmou výhru venku za sebou. Domácí Piráti sice ve 23. minutě díky trefě Patrika Lušňáka odpověděli na vedoucí gól Jaroslava Balaštíka, ale hned za 69 vteřin rozhodl obránce Martin Hamrlík.

Článek

V první třetině byl lepší Zlín, kterému stačilo čekat na nepřesnosti v rozehrávce domácích. První šanci měl Ondráček, který obešel na modré čáře Pulpána, ale jen trefil brankáře Kostúra do masky. V deváté minutě už chybu v rozehrávce Pirátů hosté potrestali. Balaštík v přečíslení dvou na jednoho zvolil střelu a trefil levý horní roh chomutovské branky. O dvě minuty později mohli hosté zvýšit, když Linhart trefil tyč střelou od modré čáry.

V druhé třetině se hrál rušný hokej s množstvím šancí hlavně na straně Zlína. Domácí pokračovali v nepřesnostech v rozehrávce, přesto se dočkali vyrovnání. Po Sikorově přihrávce vyrovnal z hranice brankoviště Lušňák. Zlín ale rychle odpověděl. Po krásné přihrávce Balaštíka se střelou zápěstím z mezikruží trefil Hamrlík.

V půlce utkání měly oba týmy velké šance. Nejdřív zlínský Honejsek z dvou metrů vystřelil vysoko nad prázdnou bránu a na druhé straně selhal v podobné situaci Duda. Do konce druhé třetiny další šance na straně hostí nevyužili Ondráček a Čajánek.

V 43. minutě došlo ke zranění domácího Procházky, který po tvrdém souboji u mantinelu ve středu hřiště zůstal ležet na ledě a nakonec byl odnesen na nosítkách. Zlín se v třetí třetině zaměřil na bránění jednobrankového náskoku a nepouštěl domácí do šancí.

Piráti se dostali do tempa až v polovině závěrečné třetiny, kdy měl dvě příležitosti Hruška. Nejdřív trefil horní tyč a pak z prostoru pravého kruhu mířil těsně vedle. I další velké možnosti domácích zůstaly nevyužity. Nejdříve Hromas v přesilovce před Sedláčkem promáchl a pak trefil Ton pravou tyč.

20. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - PSG Zlín 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 23. Lušňák (Sikora) - 9. Balaštík, 24. Hamrlík (Balaštík, Veselý). Rozhodčí: Fraňo, Hrubý - Kis, Rozlílek. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 3409.
Chomutov: Kostúr - Palin, Pulpán, Rýgl, Jurčina, Mrázek, Rutta, Bartejs - Michael Frolík, Kraft, Hřebejk - D. Hruška, Zálešák, K. Ton - Důras, Sikora, Hromas - Duda, Gajovský, M. Procházka - Lušňák. Trenéři: J. Doležal st. a Antonik.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Tesařík, Horák, Matějíček, Kotvan, Šenkeřík, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Ondráček, Holík, Kubiš - Okál, Melenovský, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Jurík.

Reklama

Související témata: