Hlavní obsah

Pardubice - Karlovy Vary 1:2Karlovy Vary po šesti prohrách zabraly a vyhrály v Pardubicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Bartek 1 : 0
39. Zaťovič 1 : 1
44. Kumstát 1 : 2
Záznam online reportáže

Pardubice
Aktualizováno

Hokejisté Karlových Varů vyhráli ve 20. kole extraligy v Pardubicích 2:1 a ukončili sérii šesti zápasů bez bodu. Nový kouč Energie Richard Žemlička se tak dočkal na druhý pokus úspěchu. Naopak trenér domácích Mojmír Trličík, který v reprezentační pauze nahradil Pavla Hynka, musel strávit v premiéře porážku. Západočeši potvrdili, že se jim v Pardubicích daří a vyhráli na jejich ledě už poosmé za sebou.

Článek

Za domácí zahrozil v sedmé minutě Krejčí, pak měly možnost na dlouhé přesilové hry Karlovy Vary, když Ďaloga, Vašíček a Krejčí byli v rychlém sledu vyloučeni shodně za vyhození kotouče. Karlovarští ale přesilovku včetně dvou minut v pěti proti třem nevyužili. Pardubičtí byli většinu úvodní třetiny aktivnější, ale ani jim se střelecky nevedlo.

Také druhá třetina nepřinesla příliš hokejové krásy a na ledě se odehrával spíše urputný boj. Ve 24. minutě při Kohnově vyloučení měl velkou šanci Hemský, ale výtečný zákrok předvedl Závorka. Ve 35. minutě se už domácí radovali, když si na Benákovu kolmici najel mezi obránce soupeře Bartek a prudkou střelou otevřel skóre. Domácí mohli zvýšit při Polákově trestu, ale jejich střely nenašly cestu do karlovarské branky. Ve 39. minutě se naopak dočkali vyrovnání Západočeši, když Zaťovič potrestal Kindlův faul.

Závěrečnou část začala Energie s velkým elánem a před Salfickým bylo rušno. Ve 44. minutě opět zaúřadoval první karlovarský útok a Kumstát poslal hosty do vedení. Domácí po inkasované brance přidali na důrazu, ale jejich snahu mařily nepřesné přihrávky. Hosté pozorně bránili a Východočeši nemohli nalézt účinnou protizbraň.

Hosté také nepohrdli žádnou příležitostí k protiútokům, při kterých několikrát podržel svůj tým Salfický. Žemličkův tým nakonec těsnou výhru udržel přes zoufalou snahu domácích o vyrovnání, kterým nepomohla ani půlminutová power play, při které stačili nastřelili jen tyčku Závorkovy branky. Na domácí výhru nad Karlovými Vary tak čekají Pardubice od 12. října 2008.

20. kolo hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 35. Bartek (Benák) - 39. Zaťovič (Kumstát, Pech), 44. Kumstát (Pech, Zaťovič). Rozhodčí: Minář, Šír - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Diváci: 7428.
Pardubice: Salfický - Benák, Kolář, Píša, Kočí, Kindl, Ďaloga, Vašíček - Hemský, Krejčí, Starý - Bartek, T. Zohorna, Somík - Buchtele, Kousal, T. Nosek - Cetkovský, Beech, Semorád. Trenéři: Trličík a Lubina.
Karlovy Vary: Závorka - D. Nosek, J. Drtina, D. Kohn, Grman, MacDonald, Gulaši, J. Látal, Gründling - Kumstát, Pech, Zaťovič - Skladaný, Skuhravý, T. Káňa - Pohl, V. Polák, J. Doležal ml. - J. Heřman, Košťál, Zucker. Trenéři: Žemlička, Kverka a Kněžický.

Reklama

Související témata: