Hlavní obsah

Zima na stadiónu diváky odradila, stěžoval si Jágr

Kladno

Víc hráčů z NHL v akci v jiném extraligovém zápase neuvidíte. Shodně jednu kompletní útočnou formaci a jednoho beka smluvně vázané v zámoří nasadily Kladno i České Budějovice a dočasné posily hrály v atraktivním duelu prim. Dva góly Jaromíra Jágra na triumf nestačily, čtyři sekundy před koncem prodloužení rozhodl rovněž svou druhou trefou v utkání budějovický Václav Prospal. Kladno od startu výluky prohrálo na svém stadiónu poprvé.

Článek

Jaromír Jágr lákal fanoušky do hlediště na možná nejhezčí zápas, který v extralize mohou vidět, ale mnoho jich jeho apel nevyslyšelo. Kapacita stadiónu byla zaplněna jen o něco více než z poloviny, přišlo 4246 diváků. „Na stadiónu je ale zima jako a zápas navíc dávali v televizi. Čekal jsem větší návštěvu, ale lidé jsou pohodlní,“ krčil rameny hrající majitel klubu.

Prospal platit nebude

Zámořské formace proti sobě od začátku nenastupovaly, přesto se na ledě často potkávaly. Jako třeba při vedoucím gólu Mountfieldu, při němž se Václav Prospal přes domácího beka Marka Židlického prosadil k dorážce a vstřelil svůj vůbec první extraligový gól kariéry.

„Ale snad za něj nic platit do kasy nebudu, vždyť tu hraju zadarmo,“ usmíval se zkušený útočník, který si hned schoval puk.

Litoval promarněných šancí

A Prospal měl i poslední slovo. Kladno soupeře v prodloužení za stavu 2:2 přimáčklo k jeho brance, jenže když už se schylovalo k samostatným nájezdům, nenápadnou střelou sedmatřicetiletý jihočeský forvard rozhodl. „Smolný zápas. Měli jsme víc ze hry, ale neproměňovali jsme šance,“ litoval Jágr.

Na sebe se ale zlobit nemusel, jako jediný z domácích dokázal výborného gólmana Pavla Kantora překonat a za posledních sedm zápasů si připsal šestnáct bodů. „Vzal jsem si staré hokejky, ty nové už se mi zlámaly,“ glosoval svoji aktuální střeleckou pohodu.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín