Hlavní obsah

Chomutov získal další posilu z NHL. K Pirátům míří Jason Chimera z Washingtonu

Už třetí zajímavá posila z NHL míří do týmu extraligového nováčka z Chomutova. Vedení Pirátů se dohodlo na angažmá s kanadským forvardem Jasonem Chimerou z Washingtonu. V týmu už po dobu výluky v NHL působí český útočník Michael Frolík z Chicaga a slovenský zadák Milan Jurčina z New Yorku Islanders.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Chomutovský útok posílí Chimera.

Článek

Chimera dorazí do Čech ve čtvrtek, kdy by také měl se sportovním manažerem Leo Gudasem podepsat smlouvu. "V případě, že nezačne NHL, bude kontrakt platný až do konce sezony," uvedl marketingový ředitel klubu David Dinda na chomutovském webu.

Mistr světa z roku 2007 by mohl nastoupit do zápasu již v pátek na ledě Českých Budějovic. Pravděpodobnější je však jeho start v neděli proti Plzni nebo v úterý v Karlových Varech.

Pro třiatřicetiletého útočníka to nebude první angažmá mimo zámořská kluziště. Při výluce v NHL v roce 2004/2005 strávil část sezóny v italském Varese.

Chimera prožil v minulé sezóně svůj bodově nejpovedenější ročník, když v 82 zápasech zaznamenal 20 branek a na dalších 19 přihrál. V play off pak patřil se čtyřmi góly a třemi asistencemi k neproduktivnějším hráčům svého celku.

Nováček extraligy angažoval zatím na měsíční zkoušku francouzského útočníka Yoricka Treilleho, který v říjnu předčasně skončil v pražské Spartě. Dvaatřicetiletý hráč už dnes s týmem trénoval a poprvé by měl nastoupit v pátek na ledě Českých Budějovic.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice