Hlavní obsah

Vysmáli jste se popletené hokejové komentátorce? Dokažte, že jste za mikrofonem lepší

Praha

Určitě si na to ještě pamatujete. Výkon začínající komentátorky Marie Řezáčové z utkání pátého kola hokejové extraligy mezi Zlínem a Kometou Brno na TV Tipsort nechtěně pobavil celou republiku. Popletený komentář, v němž se mimo jiné míchaly poločasy s třetinami, a dokonce se zkomolilo jméno zlínské ikony Balaštíka, se stal mezi hokejovými fanoušky hitem. Kdo tehdy nechápavě kroutil hlavou, má nyní šanci sám ukázat své schopnosti za mikrofonem.

Článek

Tipsport nyní přináší soutěž "amatérských" komentátorů, z nichž vzejdou vítězové, kteří během základní části hokejové extraligy obdrží pozvání za mikrofon do živého vysílání.

Až do konce ledna 2013 poběží soutěž „Staň se komentátorem TV Tipsport" na facebookovém profilu http://www.facebook.com/tipsportnet. Do soutěže se může zapojit každý, kdo dovršil 18 let věku, prostřednictvím stejnojmenné speciální aplikace. Ta umožní nahrát do počítače (nutný externí nebo zabudovaný mikrofon) zhruba minutový komentář k vybrané sekvenci z ligového zápasu.

Po uložení se video s komentářem zobrazí v galerii, kde bude bojovat v prostředí Facebooku o co největší počet získaných hlasů. "Samozřejmě platí, že komentář musí být smysluplný a nesmí porušovat zákony či dobré mravy, jinak je povolen jakýkoli komentátorský styl," vysvětlil mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek.

Zvládnete lépe duel Zlína s Brnem?

Sekvence, na níž otestujete své dovednosti, je pro všechny stejná a pochází právě ze zářijového extraligového zápasu PSG Zlín - Kometa Brno, v němž perlila vysmívaná komentátorka. „První střela na branku, sice mimo... Máme šestou minutu prvního poločasu... Balaščík šel sám na bránu...". Fanoušci tehdy nevěřili vlastním uším.

Série náhod způsobila, že se za mikrofonem ve Zlíně na poslední chvíli objevila Marie Řezáčová. Mladá barmanka z Kroměříže zaskočila za komentátora, kterého přemohly zdravotní potíže. Poprvé v životě a zcela bez přípravy komentovala sportovní utkání. Dokončila první třetinu a věděla, že dál to nemá smysl. Nyní se právě Marie stala tváří celého projektu.

Nové komentátorské naděje, které dosáhnou na největší počet hlasů k posledním dnům listopadu, prosince a ledna, získají následně právo spolukomentovat po boku profesionálního komentátora extraligový zápas na internetové TV Tipsport.

"Dveře neuzavíráme ani před těmi, kteří nedosáhnou na největší množství hlasů, ale prokazatelně budou jejich komentáře vynikající. Tipsport si totiž vyhrazuje právo udělit divoké karty, a dát tak šanci talentům třeba trochu přehlédnutým v hlasování," doplnil Ježek. Nejúspěšnější komentátory v soutěži provede jejich prvním živým vysíláním Jiří Nikodým.

Reklama

  2 : 1 Třinec - Pardubice 2 : 1 přestávka Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články