Hlavní obsah

Litvínov - Pardubice 6:3Lukeš zařídil čtyřmi body výhru Litvínova nad mistrem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Hübl 1 : 0
21. Hemský 1 : 1
26. Lukeš 2 : 1
29. Buchtele 2 : 2
31. Lukeš 3 : 2
31. Pšurný 4 : 2
44. Majdan 5 : 2
48. Pšurný 6 : 2
51. Starý 6 : 3
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova porazili ve 21. kole Pardubice 6:3 a po šesté výhře z posledních sedmi zápasů se posunuli na páté místo tabulky. Mistrovské Pardubice naopak prohrály popáté z šesti utkání a jejich nový kouč Mojmír Trličík ani napodruhé na body nedosáhl. Čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí se v dresu vítězů zaskvěl František Lukeš.

Článek

Pardubice nastoupily už bez beka Koláře, jenž odešel do Doněcku, a útočníka Beeche, s kterým klub ukončil smlouvu. Nadále mimo sestavu zůstal i Brendl. Litvínov postrádal potrestaného beka Kubáta a do sestavy se zařadil z Mostu zapůjčený Charousek.

Východočeši začali aktivně a Francouze ohrozili Krejčí a Somík. Na druhé straně zahrozil Jurčík a největší šanci měl v 7. minutě Lukeš, který se dostal do úniku, ale neprostřelil Salfického. Potom se Verva neprosadila při trestu Kočího, naopak v oslabení prověřil litvínovského gólmana Buchtele.

Při Ďalogově trestu už se domácí radovali, když po Lukešově přihrávce z levé strany otevřel skóre Hübl. Na konci úvodní části hrál Litvínov v oslabení tři proti čtyřem a Francouz se vyznamenal proti Bartkovi.

Hned po 35 vteřinách druhé dějství hosté vyrovnali, když po asistenci Krejčího překonal rychlou kličkou Francouze Hemský. Severočeši mohli odpovědět ve vlastní oslabení, když nebezpečně pálil po Lukešově akci Hübl. Ve 26. minutě už se ale prosadil dorážkou vlastní střely Lukeš. Ve 29. minutě ale bylo opět vyrovnáno, když po Cetkovského přihrávce zakončoval u levé tyče volný Buchtele.

Litvínov ve 32. minutě zlomil vývoj zápasu definitivně na svou stranu. Při vyloučení Kočího se prosadil po Posmykově ideální přihrávce podruhé v utkání Lukeš a za 50 vteřin zvýšil Pšurný, jehož krásně uvolnil Frolík. Hosté si vzali oddechový čas a následně se marně snažili zkorigovat stav i při dvou vyloučeních kapitána Trávníčka.

V závěrečném dějství Litvínov rychle výhru pojistil. Ve 44. zakončil kombinaci prvního útoku Majdan. Další možnost měl Černý, následně sice hosté odolali při Ďalogově trestu, ale ve 48. minutě už upravil svou druhou trefou v utkání Pšurný na 6:2.

Domácí se pak museli bránit 67 vteřin ve třech proti pěti, což se jim povedlo, ale v pokračujícím oslabení už inkasovali, když se trefil Starý. V 57. minutě měli ještě šance Lukeš s Brejčákem, který následně vrazil do Salfického a vyústila z toho potyčka. Brejčák dostal stejně jako ve středu v Brně trest na pět a minut a do konce utkání a příští zápas v Liberci tak bude Severočechům chybět.

HC Verva Litvínov - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 6:3 (1:0, 3:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 15. Hübl (Lukeš), 26. Lukeš (Hübl), 32. Lukeš (Posmyk), 32. R. Pšurný (Martin Frolík), 44. Majdan (Hübl, Lukeš), 48. R. Pšurný (J. Černý) - 21. Hemský (Krejčí, Starý), 29. Buchtele (Cetkovský), 51. Starý (Bartek). Rozhodčí: Hribik, Lacina - Bejček, Charvát. Vyloučení: 12:13, navíc Brejčák 5 min. a do konce utkání - Kousal do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 4850.
Litvínov: Francouz - Posmyk, Kousalík, Stříteský, Zeman, Charousek, Holub, Gula, Brejčák - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Martin Frolík, J. Černý, R. Pšurný - Jurčík, Rapáč, Kubinčák. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.
Pardubice: Salfický - Píša, Kindl, Benák, Vašíček, Ďaloga, V. Kočí - Hemský, Krejčí, Starý, od 50. navíc M. Drtina - Bartek, T. Zohorna, Somík - Cetkovský, Kousal, Buchtele - Šagát, Semorád, T. Nosek. Trenéři: Trličík a Lubina.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články