Hlavní obsah

Zlín - Sparta 2:3Zlín doma pošesté za sebou prohrál, Sparta už není poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Hlinka 0 : 1
8. Mojžíš 0 : 2
32. Ton 0 : 3
38. Tesařík 1 : 3
39. Balaštík 2 : 3
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína si ve 21. kole extraligy připsali šestou domácí porážku za sebou, když nestačili na Spartu. Pražané, kteří uspěli na kluzištích soupeře teprve podruhé v sezoně, vyhráli 3:2 a opustili poslední místo v tabulce. Uspěli tak i ve druhém duelu pod vedením staronového kouče Josefa Jandače.

Článek

Domácí se do tradičního rivala zakousli nebojácně. Jejich úvodní nápor znásobila první přesilovka po vyloučení Přibyla. Zlínští však nesehráli početní výhodu ideálně. I přesto si brankář Neuvirth na nedostatek práce nemohl stěžovat. Pokusy Tesaříka a Holíka ale zlikvidoval. A nevyužité šance mohly zlínský celek mrzet, neboť soupeř mu uštědřil lekci z produktivity.

Během necelé minuty Berani inkasovali dvě branky. Nejprve brankáře Sedláčka překonal bekhendovou střelou Jaroslav Hlinka. Následně zužitkoval Rachůnkovu přihrávku zpoza branky Mojžíš, proti jehož střele k tyči se zlínský brankář nestihl přesunout. Ke vstřelení kontaktního gólu nepomohly Zlínu ani dvě přesilovky v řadě.

Prostřední pasáž byla o mnoho záživnější, než úvodní třetina. Ve velké šanci zahrozil Leška, jenž naskočil do hry z trestné lavice a ujel do brejku. Svůj samostatný únik zakončil bekhendovým blafákem, kterým však pozorného Neuvirtha nezaskočil. V dalším průběhu se hra rozkouskovala vlivem menších potyček, které vygradovaly v polovině utkání.

V ukázkovém souboji muže proti muži povalil Okál na led Bahenského, za což si od zlínského publika vysloužil bouřlivý aplaus. Za své vystoupení putovali oba kohouti předčasně do sprch. Vyšší pětiminutový trest vyfasoval rovněž Matějíček, po kterém byl vyloučen i Linhart. Ve dvojnásobném oslabení Zlín inkasoval třetí branku, když se prosadil Ton. Nečekané drama ale nastalo v závěru třetiny. Berani zabojovali a slepenými góly Tesaříka a Balaštíka utkání značně zdramatizovali.

V poslední třetině se Berani hnali za vyrovnáním. Brankář Neuvirth byl v permanenci, když zasahoval proti střelám Holíka, Honejska, Melenovského a Lešky. Drtivému tlaku Zlína chybělo pouze gólové vyjádření. V obrovské šanci Tesařík nepřehodil ležícího gólmana Sparty a minul i odkrytou branku.

Ze své převahy vytěžil Zlín čtyřminutovou přesilovku, neboť na trestnou lavici putoval Rachůnek, jenž vyfasoval dva souběžné tresty. V delší početní výhodě nápor domácích paradoxně ustal. Svěřenci trenéra Vlacha herně ovládli poslední dějství, ale vstřelit třetí gól nedokázali ani při závěrečné power play.

PSG Zlín - HC Sparta Praha 2:3 (0:2, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 38. Tesařík (Čajánek, Veselý), 39. Balaštík (Čajánek, Linhart) - 7. J. Hlinka (P. Ton), 8. Mojžíš (I. Rachůnek, Přibyl), 32. P. Ton (J. Hlinka). Rozhodčí: Husička, Trombík - Bryška, Novák. Vyloučení: 3:8, navíc Okál, Matějíček - Bahemský všichni 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 4449.
Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Tesařík, Horák, Matějíček, Kotvan, Šenkeřík, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Ondráček, Holík, Kubiš - Okál, Melenovský, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Sparta Praha: Neuvirth - Sičák, Mojžíš, Gřegořek, Vallin, Philipp, Jan Hanzlík - Hovorka, Broš, Tenkrát - P. Ton, J. Hlinka, Pacovský - Sekáč, Přibyl, I. Rachůnek - Jánský, Foster, Bahenský, od 31. min. navíc Forman. Trenéři: Jandač a Votruba.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín