Hlavní obsah

Musíme nasadit pracovní boty a zápasy tvrdě oddřít, říká liberecký obránce Šmíd

Liberec

V dosud nepoznané situaci se ocitli hokejisté Liberce. Loňský semifinalista Tipsport extraligy od začátku sezóny tápe a na čtrnáctém místě uzavírá tabulku nejvyšší soutěže. „Bohužel doplácíme na několikaminutové výpadky během každého zápasu. Vytvoříme si šance, ale nedáváme góly. Je nutné se zlepšit v koncovce a současně se soustředit na obranu a konečně zabrat i výsledkově,“ zamýšlel se obránce Ladislav Šmíd.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Liberecký obránce Ladislav Šmíd na reprezentačním srazu.

Článek

Příští utkání čeká na Bílé Tygry až v pátek, kdy hostí Karlovy Vary. „Po reprezentační přestávce jsme v neděli odehráli jediné střetnutí s Litvínovem a zase přišla pauza. Tohle odkládání a překládání zápasů není moc dobré. Potřebujeme hrát a ne jenom trénovat. Zápasů do konce sezóny zbývá ještě dost, ale už není čas na prohry. Nezdarů už bylo hodně, takže si musíme nasadit pracovní boty, zápasy odpracovat, tvrdě oddřít a začít vyhrávat," tvrdil ostřílený bek.

„V současném rozpoložení se nemůžeme upínat k tomu, že budeme praktikovat styl nahoru-dolů. Základ vidím v bojovnosti a až se nám začne dařit bodovat, pak teprve se dají připojit i hokejové prvky. Nový trenér Filip Pešán od nás vyžaduje především důraz a obětavost pro tým," vykládal obránce, který zůstal jediným borcem z NHL v libereckém kádru.

Překvapilo ho, že severočeský klub za nestandardních okolností opustili oba kanadští útočníci Simmonds a Stewart. „Vrátil jsem se z reprezentační akce ve Finsku a po dvou dnech jsem se dozvěděl, že oba odcházejí. Ani jsem neměl čas se s nimi rozloučit, nebo s kluky nějak promluvit. Nechtěl bych však ze své pozice hodnotit, jaké k odchodu měli důvody. Ale hokejový život i v Liberci jde dál," uzavřel Šmíd.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec