Hlavní obsah

S Oremusem se Vítkovicím body jen sypou

Ostrava

Hokejisté Vítkovic pokračují v Tipsport extralize ve zlepšených výkonech. V úterním utkání 23. kola porazili Brno 4:1 a se ziskem 31 bodů figurují na osmém místě tabulky. Kouzlo trenéra Petera Oremuse tak funguje dál a Ostravanům se body jen sypou...

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Trenér vítkovických hokejistů Peter Oremus.

Článek

Zásadní změna nastala v kvalitě bránění. Ve zmíněných čtyřech zápasech inkasovaly Vítkovice jen tři branky ze hry. „Moc mě těší, že jsme v nastoupené defenzivní kvalitě vydrželi i proti kvalitní Kometě, která hrála minulé finále a v nové sezóně je o mnoho bodů před námi," pousmál se Oremus.

O svém kouzlu nechtěl slyšet. „Vše je zásluha hráčů. Zodpovědně plní, co jim s Láďou Svozilem (pozn. red.: nový asistent) řekneme. Jsme teprve na začátku společné práce. Musíme zůstat skromní a dále poctivě pracovat," naznačil, že nemá rád silná slova.

Výraznou posilou Vítkovic v obranném systému je Filip Kuba, bek klubu NHL Ottawa Senators. „Proti Brnu jsme bránili stejně dobře jako v předešlých třech zápasech venku, ale tentokrát výkon vylepšili proměněním šancí," usmíval se a neopomenul zdůraznit, jak je rád, že po 16 letech v zámoří hraje za mateřský celek.

Očekávaná taktická válka se odehrála jen v první třetině. Na začátku druhé Vítkovice udeřily a rozhodly dvěma góly v rozmezí 18 sekund. „Zaspali jsme. Domácí výborně bruslili a přečíslovali nás," posteskl si autor jediné brněnské branky Radim Bičánek. Když po šesti minutách přidaly Vítkovice třetí trefu, brněnský brankář Trvaj poprvé v sezóně předčasně odjel na lavičku.

Reklama

Související témata: