Hlavní obsah

Hokejový svaz sjednotil pravidla pro angažování cizinců

Praha

Kluby startující v první hokejové lize mohou v sezóně 2012/13 nasadit do hry maximálně šest zahraničních hráčů. Vedení Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) se totiž rozhodlo sjednotit pravidla Tipsport extraligy a druhé nejvyšší soutěže. A ve čtvrtek vše schválil výkonný výbor svazu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Americký obránce Troy Milam obléká druhým rokem dres pražské Sparty.

Článek

"Pravidlo bude platit od začátku sezóny," řekl tiskový mluvčí ČSLH Zdeněk Zikmund ČTK. Za cizince se nebude v první lize považovat stejně jako v extralize hráč, který v Česku odehrál nepřetržitě tři sezóny.

Vedení ČSLH se ke sjednocení pravidla u extraligy a první ligy rozhodlo s ohledem na rozšířenou baráž, která se bude v této sezóně mezi oběma soutěžemi hrát. Ale i proto, že stále trvá výluka zámořské NHL. Prvoligové kluby by tak mohly mít v závěru sezóny, pokud by kanadsko-americká soutěž vůbec nezačala, výhodu.

"Nechtěli jsme nikoho poškodit. I proto jsme si udělali průzkum a v prvoligových klubech momentálně působí maximálně jeden dva cizinci," uvedl Zikmund.

Výkonný výbor ČSLH ve čtvrtek v návaznosti na rozhodnutí kongresu Mezinárodní hokejové federace také rozhodl, že v oficiálních soutěžích bude nejzazším termínem pro hlášení přestupů 31. leden 2013.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články