Hlavní obsah

Jágr zase trnul na trestné lavici. Co proti mně ten rozhodčí má, divil se

Kladno

Stejně jako v úterý na Slavii Jaromír Jágr při rozuzlení zápasu trnul na trestné lavici. Po souboji s Plzní z ní ale vycházel s úlevou. Téměř třítýdenní čekání je u konce, Kladno konečně zase slaví výhru. A vyšláplo si dokonce na extraligového lídra, Plzeň zdolalo 4:3.

Článek

Dobře rozehraný zápas si Rytíři zkomplikovali, závěrečnou power play Indiánů umocnili Jágrovým vyloučením. „A zase stejný rozhodčí jako na Slavii. Asi si ho budu muset odchytit, ať mi vysvětlí, co proti mně má,“ s úsměvem pátral po arbitrovi Robinu Šírovi.

Židlického domácí rozlučka

Fanoušci se v tu dobu nadšeně loučili s Markem Židlickým, jenž absolvoval poslední domácí zápas před odletem do zámoří. „Ale předčasně, on už to měnil šestnáctkrát,“ dobíral si ho Jágr. „Ne, teď jsme opravdu domluvení, že tohle bylo doma naposledy,“ ujišťoval Židlický.

Jágr v těchto dnech na facebooku baví fanoušky nápady, jak využít astronomických kurzů na svoji novou přítelkyni u sázkových kanceláří, na ledě se ale Kladno trápilo. Po prohře na Slavii Jágr nepřímo kritizoval trenéra Vojtu, že tým není dobře fyzicky připravený.

Rytíři předvedli kolotoč

V pátek ale předvedli Rytíři s Plzní třetinu snů hokejových fanoušků. V první části padlo pět branek a jedna lahodnější než druhá! Kladno dostávalo soupeře místy pod drtivý tlak, byť z toho vytěžilo jen vedení 3:2.

„To byl kolotoč, chvílemi jsme se nedostávali z pásma,“ přiznával plzeňský forvard Václav Pletka. „Jen jsme si to zase zbytečně zkomplikovali, měli jsme dávno rozhodnout a my je pustili do hry,“ mrzelo Jágra.

Na druhém křídle elitního útoku místo zraněného Jiřího Tlustého nastoupil teprve 20letý Jakub Strnad. „Je to neskutečné. Ohromná zkušenost sledovat takové hráče, jak se připravují a co dělají na ledě,“ rozplýval se mladík, kterého si do vedoucí formace přál sám Jágr, aby se nemusely trhat ostatní útoky. Na to, jak mu po jeho první extraligové trefě jede Tomáš Plekanec pro puk na památku, Strnad jen tak nezapomene.

Reklama

Související témata: