Hlavní obsah

Věřím, že příště to bude ještě lepší, řekl Bednář po vydařené obnovené premiéře v dresu Slavie

Chomutov

Po třech a půl letech znovu nastoupil hokejový útočník Jaroslav Bednář za pražskou Slavii v extralize. Na svoje předešlé poslední vystoupení z finálové série play-off s Karlovými Vary v dubnu 2009 navázal na ledě chomutovského nováčka. A obnovená premiéra mu vyšla dokonale. Spolehlivým výkonem přispěl ke snadnému vítězství svého celku 5:1.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Slávistická opora Jaroslav Bednář.

Článek

„Pro každého hráče, který začíná nějakou etapu, je takový start příjemný. Odevzdali jsme super výkon, takže mám na zápas jen pozitivní reakce. Zpočátku jsem měl těžké nohy, ale trenér Vláďa Růžička mě posílal do hry i v oslabení, únava trošku ustoupila, rozdýchal jsem se a mohu být spokojený. Věřím, že to z mé strany bude příště ještě lepší," usmíval se navrátilec.

Bednářův úvodní gól z konce první třetiny určil ráz utkání. „Celou dobu jsem hledal skulinku kolem chomutovského obránce, abych puk propíchnul na Kubu Sklenáře. Ale nešlo to, tak jsem sám vystřelil pod vyrážečku gólmana. Zakončovat bekhendem, to je trošku moje specialitka. Jen mě mrzí, že jsme v závěru inkasovali jediný gól od mého kamaráda Davida Hrušky. Ani nám „Hrouda" nepoděkoval," pokračoval Bednář v dobrém rozmaru.

Ale zároveň uznal, že domácí Slavii zápas hodně usnadnili svým bezkrevným výkonem. „Můžeme upřímně říci, že jsme domácí přebruslili. Nedávali jsme jim ani kousek prostoru, dobře jsme presovali a nutili soupeře k faulům. A zároveň jsme se sami dostávali do šancí. Těší mě, že jsem nějaké solidní akce připravil i klukům z týmu.  Nebylo to vítězství o prsa, ale jednoznačné. Hraju pro tým a ne pro svoje statistiky. Vláďa Růžička se jistě postará o to, abych se dostal do potřebné kondice, k čemuž snad pomůže i pravidelné zápasové tempo," vykládal slávistický útočník.

Doležal: Euforie je zapomenuta

„Jarda se uvedl tak, jak ho známe. Hrál v pohodě, hodně se udržel na puku, výborně nahrával. Chomutovské obraně dělal velké starosti. Je pořád stejný jako před čtyřmi lety," řekl na Bednářovu adresu pro Sport.cz trenér Vladimír Růžička.

„Jardovi to stále bruslí, jeho herní chytrost je evidentní. Každopádně bude přínosem. Do týmu skvěle zapadl, klubové prostředí velice dobře zná a může být znovu ozdobou extraligy. I když tady nebyl přes tři roky, není to na něm vidět. Dneska dominují i čtyřicetiletí hráči a Bednář je ve svých šestatřiceti v tomto směru mladý," připojil se asistent trenéra Ondřej Weissmann. A pochválil celý tým. „Hráli jsme jako celek velmi dobře. Ale nesmíme tu pohodu přehánět. Kdyby klukům narostl hřebínek, tak je znovu srazíme," dodal Weissmann.

Rozdíl mezi oběma soupeři byl markantní. „Slavia byla ve všem lepší. Hlavně nám scházel přístup. Musíme začít od maličkostí, aby hráči padali do střel a bojovali. Tyhle aspekty nám chybějí a trpíme tím, že se nám nedaří," posteskl si chomutovský trenér Jiří Doležal.

Ve třetí třetině se domácí fanoušci dožadovali jeho odstoupení. „To jsou nejhorší pocity, jaké může trenér zažít. Euforie z jarního postupu i vydařeného startu do extraligy je zapomenuta. Jednou jste nahoře, jednou dole. Byl bych ale špatný kouč, kdybych z toho chtěl utéct, nebo kdybych už nechtěl bojovat. Ale trenérská otázka je spíše tématem pro vedení klubu," mínil Doležal po propadáku se Slavií.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec