Hlavní obsah

Duda se v Liberci uvedl dvěma góly, cítil zadostiučinění

Liberec

Parádní premiéru prožil v pátek útočník Radek Duda. Známý bouřlivák ve čtvrtek předčasně skončil v Chomutově, dnes již hájil barvy Liberce v zápase proti Karlovým Varům a v utkání vstřelil dvě branky. Měl tak lví podíl na vítězství Liberce 3:1. Tygři tak poprvé v listopadu potěšili domácí fanoušky výhrou, nicméně i nadále zůstávají na posledním místě tabulky. Duda však po utkání neskrýval radost z vítězství.

Článek

"Je to pro mě zadostiučinění, moc jsem si přál, abychom zápas zvládli a vyhráli. V situaci, ve které se nacházíme, potřebujeme nutně bodovat. Dnes nás hodně podržel Marek Pinc, protože výkon určitě nebyl ideální. V závěru jsme to však dokázali zlomit a zvrátit vítězství na naší stranu," řekl po utkání novinářům spokojený Duda.

Produktivní útočník měl před zápasem na kontě dva góly, dnes tuto statistiku zdvojnásobil. "Já tvrdím, že hokejista hokej hrát nezapomene, akorát je hrozně důležité cítit důvěru trenéra. Jsem rád, že jsem týmu pomohl k vítězství, nicméně byl to první zápas, takže ještě je brzy na nějaké závěry. Už cestou na zápas sem však cítil, že to dnes bude dobré," uvedl třiatřicetiletý hráč.

Trenér Filip Pešán postavil Dudu do elitní útočné formace ke kapitánu Petru Nedvědovi a k další nové posile Tomáši Pospíšilovi. "Nebylo to samozřejmě ideální, byl to první zápas a trošku jsme se hledali. Chce to trochu trpělivosti, protože oba to jsou vynikající hráči a já věřím, že to bude jen lepší," řekl Duda k souhře.

Duda si získal liberecké publikum

Vyhlášený rebel se nevyhnul ani otázce na deset let starý incident s obráncem Martinem Čakajíkem, který momentálně opět hraje v Liberci. "Tohle už je pryč, s Martinem jsme si to všechno vyříkali. Dokonce jsem zjistil, že je to můj vzdálený příbuzný, moje kořeny totiž sahají na Slovensko. Už je to ale dávno, myslím že jsme oba natolik inteligentní, abychom se tím už dále nezabývali a mysleli pouze na hokej," uvedl Duda, který měl před lety s Čakajíkem konflikt na ledě a poté jej fyzicky napadl i v kabině. Vše ale zapíral a usvědčil jej až záznam z kamer v liberecké aréně.

Útočník, který nastoupil s číslem 90 na zádech místo své tradiční devětašedesátky, si dokázal rychle získat i liberecké publikum, které na něj předtím při každé jeho návštěvě Tipsport areny hlasitě pískalo. Po dvou gólech do sítě Varů dnes vyvolávalo jeho jméno.

"Vždy je příjemné když diváci skandují vaše jméno, je to hezký pocit. Mám k Liberci vřelý vztah, mám zde půlku rodiny, moje žena pochází z Liberce. Navíc já sem zvyklý, že na mě pískají všude, takže jsem se toho nebál," řekl po utkání dobře naladěný Duda.

Jeho přesun pod Ještěd byl bleskový. Ve čtvrtek předčasně skončil v Chomutově, v pátek už oblékl liberecký dres. "Velkou roli sehrál trenér Pešán, hodně o mě stál a cítil jsem jeho důvěru. To je pro mě hrozně důležité, ale bohužel v Chomutově tomu tak nebylo. Já hokej miluji, ale když vám někdo hází klacky pod nohy a nechce si vzít to, co v vás, tak je to obtížné. Dnes jsem od trenéra dostal hodně prostoru, hrál jsem všechny důležité okamžiky zápasu," uvedl.

Liberec čeká složitý úkol, aby se odrazil ze dna tabulky a Duda doufá, že k tomuto cíli bude pomáhat svými brankami i nadále. "Pozitivní je, že horší už být nemůžeme. Musíme tvrdě pracovat, bojovat a dát do toho srdce. Nálada v kabině je bojovná a já věřím, že naše výkony půjdou nahoru a tabulkou budeme stoupat," dodal Duda.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články