Hlavní obsah

Třinecký Varaďa vyřídil Litvínov. Hrál i za zraněného parťáka Bonka

Třinec

Útočník Václav Varaďa řádil v třineckém dresu jako černá ruka, byl u prvních čtyř gólů v litvínovské síti. Jeden vstřelil, k dalším přispěl finální přihrávkou. S mírnou nadsázkou se dá říct, že šestatřicetiletý matador hrál proti Litvínovu za sebe i za parťáka z útoku Radka Bonka, jenž v sestavě chyběl kvůli zranění třísel. „Nechtěl jsem, aby ta absence byla znát. Dlouho jsem gólově mlčel, konečně mi to tam napadalo," usmíval se Varaďa. Proti Litvínovu už nenastoupil Rostislav Klesla, který odjel do zámoří.

Článek

Třinec v první třetině ztratil dvoubrankové vedení, ale s hrdinou zápasu to nehnulo. „Dostali jsme góly z dorážek, ne ze šancí. Bylo vidět, že na Litvínov máme." Nicméně Varaďa chválil střídajícího brankáře Hrubce za to, jak v úvodu druhé třetiny chytil Trávníčkovi trestné střílení.

„V důležité chvíli nás Šimon podržel." Pak svými přihrávkami vybídl ke skórování Hrabala i Růžičku a Litvínov vyklidil led.

V třineckém týmu se včera už neobjevil obránce Rostislav Klesla. „Skončila mu pojistka a rozhodl se odjet do Ameriky. Pokud ale NHL nezačne, v lednu bychom se s Rosťou vrátili k jednání, aby u nás hrál dále," uvedl třinecký trenér Josef Turek.

Reklama

Související témata: