Hlavní obsah

Litvínovský Trávníček prožil skvělý večer. Byla to paráda, kvitoval kapitán výhru nad Kladnem

Litvínov

Kapitán litvínovských hokejistů Michal Trávníček prožil v minulém kole Tipsport extraligy výjimečný zápas. Před začátkem ostře sledovaného souboje s Jágrovým Kladnem převzal památeční dres s číslem 650, který mu připomíná dosažený počet startů za Litvínov v nejvyšší soutěži. A v závěru duelu rozhodl svým gólem o vítězství Severočechů.

Foto: Petr Horník, Právo

Litvínovský Michal Trávníček střílí gól do sítě Českých Budějovic (ilustrační foto).

Článek

„Tři minuty před koncem třetí třetiny jsme šli do oslabení. Říkali jsme si, že hlavně nesmíme inkasovat, abychom to nějak přežili. Najednou se nám otevřela nečekaná šance jít na brankáře, tak jsem důrazně jel dopředu a vyšlo to i se zakončením. Prostě paráda. Zápas měl před vyprodaným hledištěm skvělou atmosféru. Třikrát jsme se snažili dotahovat manko a pokaždé se nám to povedlo," líčil zkušený útočník po vítězství 5:3.

Skalp Kladna je pro Litvínov velmi cenný. „Věděli jsme, že soupeř má zvučné hvězdy v sestavě, ale nebrali jsme to až příliš prestižně. Hlavně jsme chtěli vyhrát, abychom odčinili předchozí dvě porážky se Spartou a v Třinci," tvrdil Trávníček.

Utkání s Rytíři mělo velkou kvalitu. „Výborně hrál Jarda Jágr, který nám dal dva góly a na třetí přihrál Plekancovi. Kladenská první lajna nás hodně točila, ale ostatní formace tak nebezpečné nebyly. Vzpomínám si, že při prvním duelu na Kladně podal soupeř kompaktní výkon ve všech řadách," vykládal litvínovský forvard.

Litvínovští nasbírali už 43 bodů. „To je super. Vždyť ještě není odehraná ani první půlka základní části. Dobře se to pro nás rýsuje. Ale teď máme čtyři z pěti zápasů venku, takže nemůžeme usnout na vavřínech. V pátek jedeme k derby do Chomutova," připomněl Trávníček.

Reklama

Související témata: