Hlavní obsah

Hokejisté Komety třetí prohru v řadě nepřipustili

Brno

Potřetí za sebou už rozhodně prohrát nechtěli. Hokejisté Komety se po nezdarech ve Vítkovicích a s Pardubicemi zvedli a přestříleli matný Liberec 7:3.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Jan Víšek (vlevo) se dere zpoza brněnské branky, kterou stráží Jan Švrček (vpravo) a brankář Martin Falter.

Článek

Brňané sice inkasovali jako první, avšak do poloviny utkání otočili stav na 4:1. Dvěma góly k tomu notně přispěl obránce Tomáš Žižka, který skóroval po 22 zápasech. „Konečně. Šancí jsem měl dost, ale až teď mi to tam spadlo. Miloš Hořava mi předložil fantastické přihrávky. Po čase jsem zase pořádně mužstvu pomohl," liboval si po nejvyšším triumfu Komety v sezóně Žižka. Po jeho druhé trefě opustil Pinc znechuceně libereckou branku.

Žižka přiznal, že už od ranního rozbruslení cítil na týmu obrovské odhodlání. „I bez řady marodů jsme podali nesmírně zodpovědný výkon, cílevědomě jsme šli za vítězstvím," těšilo ho.

"Kluci si sáhli na dno"

Kometa postrádala Divíška, Tomáše i Jakuba Svobodu, Dlouhého, Koreise, Milana Hrušku či Švrčka. „Proto jsme nasadili pouze tři formace. Paradoxně nám to prospělo, předčili jsme soupeře pohybem i důrazem. Všichni kluci si sáhli až na dno," pochválil svůj celek brněnský asistent Lubomír Oslizlo.

Liberečtí s posilami Dudou a Pospíšilem nenavázali na předchozí výhru nad Karlovými Vary. „Zápas nám absolutně nevyšel, ze svých dvou gólů nemůžu mít vůbec žádnou radost. V defenzívě jsme byli hrozně nedůslední," štvalo útočníka Jana Víška. Obránce Ladislav Šmíd s ním souhlasil. „Před naším gólmanem jsme si počínali neskutečně chaoticky. Brnu jsme některé góly darovali jako na zlatém podnosu. To už se rozhodně nesmí opakovat," předsevzal si.

Reklama

Související témata: