Hlavní obsah

Kanaďan Gawryletz přestoupil ze Sparty do Pardubic

Pardubice

Kanadský hokejový obránce Travis Gawryletz přestoupil z pražské Sparty do Pardubic. V týmu úřadujícího mistra Tipsport extraligy bude hrát podle oficiálních internetových stránek nejméně do konce této sezóny. Gawryletz v posledních pěti zápasech v sestavě Sparty chyběl.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejisté Sparty se radují z vítězného gólu v Pardubicích.

Článek

"Po odchodech zadáků Vladimíra Sičáka a Jana Koláře jsme potřebovali obranu. Na hráčském trhu se objevila možnost Travise Gawryletze, trenér Mojmír Trličík nás požádal, zda bychom jej mohli získat. Jsme rádi, že se to podařilo," řekl sportovní manažer HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Petr Hemský.

Pardubice převzaly Gawryletzovu smlouvu se Spartou. "Ta trvá do konce letošní sezóny. V případě oboustranné spokojenosti můžeme jednat o prodloužení vzájemné spolupráce," dodal Hemský na adresu sedmadvacetiletého zadáka, který si v tomto ročníku připsal v 19 zápasech tři asistence.

Do české Tipsport extraligy zamířil Gawryletz v polovině října loňského roku, kdy z týmu nižší ECHL Ontario Reign odešel do Karlových Varů. V dresu Energie zaznamenal v 45 utkáních 17 bodů za čtyři branky a 13 přihrávek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec