Hlavní obsah

Chci pomoci Bílým Tygrům k úniku ze dna, říká liberecká posila ze Slavie

Liberec

Jako správná posila si v úterní dohrávce 20. kola hokejové Tipsport extraligy mezi Libercem a Třincem počínal v dresu Bílých Tygrů útočník Tomáš Pospíšil, který vstřelil obě branky svého mužstva a výrazně tak pomohl Severočechům k cennému tříbodovému zisku.

Článek
Fotogalerie

Po nedávném příchodu z pražské Slavie chce pomoci Liberci k posunu z posledního místa v tabulce nejvyšší soutěže. „Věřím, že ze dna brzy unikneme a ještě můžeme zabojovat o play-off," naznačil odhodlání Pospíšil, který se pokusí pod Ještědem co nejrychleji aklimatizovat.

„Zatím jsem tady krátce, teprve od třiadvacátého listopadu a odehrál jsem dosud jen tři zápasy. Zázemí v Liberci je však nejlepší, co jsem v extralize poznal," tvrdil pětadvacetiletý forvard.

„Vážím si spolupráce s Petrem Nedvědem. Je to něco jiného, než na co jsem byl zvyklý. Petr vyznává svůj styl, když jezdí pořád hodně v obloucích po celém kluzišti. A pokud se dostane na mou stranu, musím sledovat jeho pohyb. Věřím, že naše kombinace i zakončení se budou pořád zlepšovat," uvažoval Pospíšil.

Pospíšil věří v play-off

V úterý nastoupil proti Třinci, jehož je odchovancem. „Už jsem ale z klubu delší dobu pryč, takže zápasy proti Ocelářům beru jako každé jiné. Mám tam ovšem stále kamarády a známé," usmál se útočník, který prošel i Kometou Brno a naposledy pražskou Slavií.

„Ve Slavii jsem od začátku sezóny cítil, že je něco špatně. A ani nevím proč, ale dopadlo to takhle. Od trenéra Růžičky jsem o odchodu věděl už delší dobu, přitom o mě předtím hodně stál, abych přišel z Brna. Trochu mě mrzelo, že jsem z ničeho nic přestal na podzim hrát. Nedalo se ale nic dělat," ohlédl se ještě za uplynulými měsíci.

Pokud jde o liberecké cíle, Pospíšil se nevzdává odvážných myšlenek na play-off. „Do něj řadím i předkolo, které zaručí i desáté místo po základní části. Máme ještě nějaký zápas k dobru ve srovnání s jinými týmy. Takže pokud vyhrajeme, můžeme si bodově a snad i umístěním polepšit. Nyní se soustředíme na páteční duel s Vítkovicemi," dodal Pospíšil.

Reklama

Související témata: