Hlavní obsah

Hokejová Kometa Brno oblékne retro dresy a odhalí pamětní desku připomínající 11 titulů

Brno

Pamětní desku s názvem Pocta legendám a jedenácti titulům odhalí vedení hokejistů Komety Brno v pátek na ochozu Kajot Areny. Slavnostní akt, kterého se zúčastní i klubové legendy a primátor města Roman Onderka, začne v 16:00 před extraligovým utkáním Komety se Spartou. Akce je součástí oslav šedesáté sezóny Rudé hvězdy Brno, která byla předchůdkyní současné Komety.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Fanoušci Komety Brno

Článek

První zápas odehrála RH Brno 27. listopadu 1953 a porazila tehdy Plzeň 14:3. Vedení Komety plánuje slavit zrod klubu každoročně koncem listopadu.

"Na počest tohoto výročí nastoupíme v první třetině proti Spartě v replikách historických dresů, na nichž bude kombinace modrobílých barev našeho klubu. Dresy půjdou po zápase do dražby a výtěžek věnujeme na podporu nadace Terezy Maxové. Před zápasem chystáme fanouškům překvapení," uvedl na tiskové konferenci marketingový konzultant Komety Boris Malý.

Dorazí i Danda?

Účast na odhalení pamětní desky přislíbilo šestnáct klubových legend. Z šestice hráčů, kteří byli u všech jedenácti titulů, by neměli chybět obránce František Mašláň a útočník Bronislav Danda.

"Jsem zvědav, jestli Danda přijde. Naposledy jsem jej viděl možná před deseti lety," poznamenal na setkání s novináři bývalý reprezentant Josef Černý, který získal sedm ligových titulů, startoval na 12 mistrovstvích světa a čtyřech olympijských turnajích.

"Tuto akci považuji za pozitivní krok i směrem k fanouškům. Určitě není špatné připomenout dnešním fanouškům historii. Hokejová atmosféra v Brně je v posledních letech vynikající. Měl jsem štěstí, že jsem jako mladík přišel do Brna mezi zkušené hráče," zavzpomínal Černý.

Reklama

Související témata: