Hlavní obsah

Kočí se po zákeřném faulu popral a vytočil Jandače! Prohrál nám zápas, zuřil kouč

Brno
Aktualizováno

Vyhlášený bitkař David Kočí se stal hlavním viníkem porážky hokejové Sparty na ledě Komety Brno (4:2). Pražané se nejprve i díky gólu v oslabení dostali do vedení 2:0, jenže pak přišlo rychlé vyrovnání domácích a zkrat Kočího, který faulem nejspíš definitivně zlomil utkání ve prospěch Komety. Disciplinární komise mu za brutální sražení Petrovického zastavila činnost na pět zápasů.

Článek

Sparťanský obr nesmyslně loktem srazil u mantinelu Petrovického, jehož ihned vyrazil pomstít do regulérní bitky Boris Valábik. Sparťanský ranař se zkušenostmi z NHL sice ve vyrovnaném pěstním souboji nakonec přetáhl svému soupeři dres přes hlavu, ale sám také inkasoval pár tvrdých úderů, a tak vítěz souboje nebyl úplně jasný.

Jenže u kouče Pražanů Josefa Jandače to Kočí prohrál na celé čáře. Při následném pětiminutovém trestu totiž pomstil zákeřný faul na sebe sám Petrovický a obrat byl na světě. Vykolejená Sparta se už na odpověď nezmohla, naopak pojistku přidal v závěru do prázdné klece Hořava.

„O výsledku rozhodl nesmyslný faul Kočího a naše pětiminutové oslabení. Nasadili jsme jej proto, že jsme byli přetíženi v obraně. Kočí špatně situaci vyhodnotil. Může se poprat, ale nás to stojí body," citují zlobu trenéra Jandače stránky Sparty.

Petrovický nakonec ustál ostrý faul sparťanského raubíře bez úhony. „Byl jsem trošku překvapený, ale je to jeho styl hry. Nevím, co se stalo, měl jsem hráče na zádech. Že prý se rozjel pořádně. Trochu mi vyrazil dech, tak jsem to pak musel chvíli rozdýchávat. Ale zatím to vypadá, že budu v pohodě. Nehrající spoluhráči, kteří to viděli z tribuny, říkali, že to asi bylo trochu za hranicí únosnosti," vracel se k incidentu brněnský útočník v rozhovoru na klubovém webu.

To autor hrubého zákroku David Kočí neměl po utkání na rozhovory náladu. "Dnes ne. Nemám k tomu co říci," odmítal otázky novinářů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články