Hlavní obsah

Plzeň dělala v prodloužení bordel, říká Růžička. Spalovač Kovář děkoval brankáři

Vladimír KolářPrávo

Pětiminutové prodloužení v Třinci mělo úplně jiný obraz, než si přáli domácí fanoušci. Museli trpět jako na mučidlech, když šla Plzeň z šance do šance.

Článek

Domácí střelec Martin Růžička popsal hru plzeňských hráčů v extra čase hodně svérázně. „Začali se točit, zapojili do kombinace beky a dělali bordel." Pár sekund před koncem prodloužení však mohl sám zápas rozhodnout. Převzal puk na modré a řítil se na brankáře Mazance. Puk ale jen olízl tyč. „To jsem měl dát," litoval.

V pěti minutách nastaveného času si ale drbal hlavu i plzeňský útočník Jan Kovář. Byl na ledě skoro celou dobu a třikrát měl na hokejce gól. „Poprvé jsem mířil gólmanovi mezi nohy, ale on šel včas dolů. Podruhé mi puk po holi sjel a potřetí jsem už sotva pletl nohama a jen tak do puku plácnul," popsal svoje střelecké selhání. Spalovač šancí pak nezapomněl pochválit brankáře Mazance. „Hlavně v první třetině nás opravdu hodně podržel. Děkuju mu za to."

Domácí nedali čtyři tutovky

Třinec doplatil právě na neproměněné šance v úvodních dvaceti minutách. Měl čtyři a tutové. Například Jan Peterek dal gól a vzápětí sunul puk do odkryté branky. „Doteďka nevím, o co se zastavil. Nechápu, proč to nebyl gól," kroutil hlavou.

Přestože proti sobě hrály nejproduktivnější týmy, střelci tentokrát spíš kleli. „Že padlo málo gólů, považuju za logické. Když na sebe narazí tak ofenzívní týmy, všichni mají v hlavách, že se musí dobře bránit," zamyslel se Kovář.

Reklama

Související témata: