Hlavní obsah

Budějovická úderka z NHL řádila. Facka nám pomohla, radoval se dvougólový Prospal

České Budějovice

Jihočeská hvězdná eskadra z NHL se předvedla v tom nejlepším světle. Výhru Mountfieldu nad Slavií 3:0 zařidila dvojice Prospal, Hanzal. První jmenovaný se blýskl dvěma góly a jednou asistencí. Českobudějovičtí se tak otřepali z minulých dvou nevydařených utkání. Před týdnem nejdříve doma ztratili ze Zlínem vedení 3:0 a prohráli 3:6, v neděli pak utrpěli v Karlových Varech rekordní porážku této sezóny 0:8.

Článek

"Proti Slavii jsme odehráli zcela rozdílný zápas než minule ve Varech. Ať to byla naše lajna nebo ostatní útoky, obránci i brankář, všichni podali obětavý výkon a vítězství jsme si zasloužili. Soupeře jsme téměř k ničemu nepustili a možná to bylo i tím, že jsme v neděli dostali facku," řekl novinářům Prospal.

Sedmatřicetiletá posila Mountfieldu pro výluku NHL z Columbusu hned po výrazně nepodařených pěti třetinách z minulých dvou zápasů odmítla, že by tým byl v nějaké krizi. "Sezóna je dlouhá a žádný tým nevyhraje všechny zápasy. Často je to ku prospěchu věci, když dostanete za vyučenou," navázal Prospal.

"Kolem naší porážky ve Varech byl trochu zbytečný humbuk. Myslím, že tady máme dost zkušený mančaft, aby se z toho poučil a dokázal se připravit na nový zápas. Dnes se lámal chleba ve chvíli, kdy jsme dokázali vstřelit první gól. Martin Hanzal odvedl skvělou práci před brankou tak, jak to zdobí jeho kariéru v NHL," dodal dvojnásobný mistr světa.

Budějovice vyhrály teprve podruhé v sezóně s čistým kontem. Naposledy se jim to povedlo 12. října proti Zlínu.

Reklama

Související témata: