Hlavní obsah

Sparťana Kočího přišel faul na Petrovického draho. V extralize si nezahraje až do Vánoc

Praha

Disciplinární komise hokejové Tipsport extraligy zastavila Davidu Kočímu z pražské Sparty činnost na pět zápasů. Sparťanský obránce v pátečním duelu 26. kola na ledě Brna fauloval u mantinelu domácího útočníka Róberta Petrovického a po následné bitce dostal dva vyšší tresty, za které má navíc automaticky stop v příštím zápase. Český svaz ledního hokeje (ČSLH) o tom v sobotu informoval v tiskové zprávě.

Článek

Jedenatřicetiletý Kočí tak nuceně vynechá šest zápasů a znovu bude moci nastoupit až po Vánocích. Sparťanský bek dostal nejvyšší trest v dosavadní sezóně; na pět utkání měl zastavenou činnost plzeňský útočník Ryan Hollweg, který v 8. kole rovněž fauloval Petrovického a také k jeho trestu byl připočten jeden zápas za dva vyšší tresty.

Brno v pětiminutové přesilovce po vyloučení Kočího vstřelilo vítězný gól, jeho autorem byl právě Petrovický. Kometa nakonec zvítězila 4:2. "O výsledku rozhodl nesmyslný faul Kočího," zlobil se po utkání trenér Sparty Josef Jandač.

Kočí přitom nehrál pravidelně od začátku zápasu, do hry se dostal až v průběhu utkání, kdy kouč Pražanů chtěl nechat odpočinout jiné přetížené obránce. "Kočí špatně situaci vyhodnotil. Může se poprat, ale nás to stojí body," dodal Jandač.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec