Hlavní obsah

Historie se bohužel neopakovala, glosoval Antonik svůj záskok na postu hlavního trenéra

Hokejový kouč Mikuláš Antonik podruhé ve své kariéře okusil, jaké to je zaskakovat při extraligovém zápase z postu asistenta po odvolaném hlavním trenérovi v roli prvního muže na střídačce. Před třemi lety (přesně 1. listopadu 2009) byl pověřen vedením týmu Karlových Varů v jednom utkání poté, co byl odvolán jeho dosavadní „nadřízený" Josef Paleček. Tehdy Antonik slavil s karlovarským celkem vítězství 6:5 v Litvínově. V pátek si pak Antonik proti stejnému soupeři podobný „záskok" zopakoval ve službách Chomutova. U týmu Pirátů nahradil odvolaného Jiřího Doležala. „Jenže historie s úspěšným výsledkem při mé premiéře se neopakovala," hořce se usmál po prohře 1:2 na domácím ledě.

Článek

Jak byste shrnul severočeské derby?

Samozřejmě se mi hodnotí špatně. Obětavost se však klukům nedá odepřít. Bojovali jsme, makali jsme, vytvořili si šance, ale selhali jsme v koncovce. Neproměnili jsme dvouminutovou přesilovku pěti proti třem. To byla obrovská škoda. Vstřelit doma jeden gól, s tím se dá těžko vyhrávat. V klíčových situacích nám chybělo více štěstí. V tom vidím jednu z největších příčin toho, že jsme neuspěli.

Změnil jste něco jako nový trenér?

Malinko jsme upravili některé věci, co se týče hry ve středním pásmu. Ale jinak to zůstalo v podstatě stejné. Víme, že musíme zapracovat hlavně na přesilovkách. Ty nám moc nejdou a je potřeba je zlepšit.

Povedete tým i v neděli proti Kometě Brno?

Nedokážu říci. Taková otázka by spíše patřila směrem k vedení klubu. Pokud do té doby neseženou někoho jiného, asi budeme na střídačce ve stejném složení jako v pátek.

Jste nervózní ze situace týmu, který padl na dno tabulky?

Snažím se pracovat, co nejlépe umím. Jako hlavní trenér cítím větší zodpovědnost a mám touhu mužstvo zvednout. Nad hokejem hodně přemýšlím.

Sledovali zápas s Litvínovem i potencionální trenéři Chomutova?

Vážně nevím. To není moje starost. Soustřeďuji se jen na mužstvo.

Reklama

Související témata: