Hlavní obsah

Bickovi se premiéra v barvách Karlových Varů povedla. Dvěma asistencemi pomohl Energii porazit Spartu

Praha

Hokejisté Karlových Varů vyhráli v nedělním utkání 27. kola Tipsport extraligy na ledě pražské Sparty 4:1. Z tříbodového zisku měl vedle bývalého sparťanského kouče a současného lodivoda lázeňského týmu Richarda Žemličky radost i zkušený forvard Jiří Bicek, který si odbyl vydařenou premiéru v dresu Energie. Slovenský útočník pomohl k triumfu hostů dvěma asistencemi.

Článek
Fotogalerie

Bicek, jenž v pondělí oslaví své čtyřiatřicáté narozeniny, neskrýval po utkání spokojenost z vydařené premiéry. "Jsem rád, že jsme vyhráli a získali tři body. Byl to můj první zápas a jsem šťastný, že se nám ho povedlo zvládnout. Myslím, že jsme odehráli dobré utkání a vyhráli zaslouženě. Musíme na dnešní výkon navázat a bodovat i nadále," řekl Bicek po utkání novinářům.

Šikovný útočník zamířil do Karlových Varů na hostování do konce sezóny z Kladna, ve kterém při pobytu hvězd z NHL nedostával tolik prostoru na ledě, kolik by si představoval.

"V Kladně jsem nedostával tolik šancí, kolik bych si představoval. A ani se mi tolik nedařilo. Možnost hostování jsem uvítal, kluby se mezi sebou dohodly. Momentálně jsem tedy hráčem Karlových Varů a chci podávat co nejlepší výkony tady," popsal Bicek svůj přesun na západ Čech.

Bicek nastoupil s Pechem a Zaťovičem

Trenér Žemlička postavil Bicka do elitní formace k Lukáši Pechovi a Martinu Zaťovičovi na místo zraněného Petra Kumstáta. Tento tah mu vyšel na výbornou. Slovenské křídlo zaznamenalo v utkání dvě asistence, obě v přesilovce. Zaťovič i Pech dali po gólu, Pech přidal další dvě nahrávky.

"Jsem rád za trenérovu důvěru, oba to jsou výborní hráči a byla radost nastupovat po jejich boku. Mají momentálně velmi dobrou formu, já se dnes s nimi spíše svezl," pochvaloval si své nové spoluhráče košický rodák.

"Petr (Kumstát) nám ale samozřejmě chyběl, je to náš klíčový hráč a s ním v sestavě bychom byli ještě silnější. Doufám, že se dá co nejdříve zdravotně do pořádku a vrátí se do sestavy," dodal závěrem Bicek.

Reklama

Související témata: