Hlavní obsah

Žemlička zaplatí karlovarským hokejistům za výhru na Spartě tlačenku a tatarák

Praha

Na začátku skandoval jeho jméno kotel Sparty, na konci zase fanoušci Karlových Varů. Trenér hokejové Energie Richard Žemlička vybílil se svým ansámblem led klubu, odkud byl na začátku října vyhozen. Týmu slíbil jako motivaci svačinku a po výsledku 4:1 ji bude muset zaplatit.

Článek
Fotogalerie

„To je ta smutnější stránka vítězství... Ale přišel jsem ze Sparty, takže klukům koupím tlačenku a tatarák," tvrdil Žemlička, jenž po příjezdu do pražské Tipsport Areny zažíval nostalgické pocity. Pozdravil se s vrátnými, ledaři, zašel za sparťanským koučem Josefem Jandačem, jemuž v minulé sezóně dělal asistenta. „Pokecali jsme si, ale Sparta je pro mě uzavřená kapitola," ujistil osmačtyřicetiletý trenér.

Pod jeho vedením se karlovarským borcům podařilo restartovat, vyhráli pět z osmi utkání. „I Sparta se pod Pepou Jandačem zvedla. V pátek ale hrála hodně těžký zápas v Brně, my jsme v Kladně nastoupili už ve čtvrtek a o trochu víc jsme si odpočinuli," prozradil Žemlička, s čím kalkuloval. Využil také detailní znalosti sparťanské kabiny. „Potvrdilo se nám, co bude Sparta hrát. Připravili jsme se na to a od gólmana až po útočníky jsme taktiku dodrželi," potěšilo Žemličku.

Sparťanská cesta do záhuby začala už v půlce první třetiny, kdy novic sestavy Karel Pilař odešel na trestnou lavici a Zaťovič po devíti vteřinách otevřel skóre. „Podle mě to na vyloučení nebylo. Budu si muset zvyknout na jiný hokej a na to, že se tady víc padá," povzdychl si mistr světa z roku 2001, který se Spartou získal tituly v letech 2006 a 2007. „Vary sem přijely bránit. Dostali jsme blbej gól, a to soupeři vyhovovalo," uznal Pilař.

Sparta se sice vrátila do hry 0,7 vteřiny před koncem druhé třetiny, kdy na 1:2 snižoval Ton, ale třetí část se domácím nevyvedla a stačili v ní ještě inkasovat dva góly. „Musím to brát s nadhledem. Na sparťanské lavičce se nedařilo, následovalo zákonité vyřazení z realizačního týmu, ale přišla karlovarská šance a tu chci využít," prohlásil Žemlička.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín