Hlavní obsah

Na budějovické hvězdy jsme nestačili, uznal litvínovský Jeřábek

Litvínov

Hokejisté Litvínova nenašli v úterním zápase extraligy recept na rozjetého soupeře z Českých Budějovic. Jihočechům podlehli 1:4, přičemž tak po téměř čtyřech skončila vítězná série severočeského týmu ve vzájemných zápasech s tímto celkem na vlastním ledě.

Článek

„Věděli jsme, že od ledna 2009 jsme s Budějovicemi doma neprohráli, ale tentokrát jsme narazili na velmi silného protivníka. Byl to úplně jiný tým, než co k nám přijel někdy ve druhém kole na začátku sezóny. Musíme přiznat, že jsme z celkového pohledu nakonec neobstáli," konstatoval litvínovský trenér Vladimír Jeřábek.

Domácí hokejisté se snažili čelit ofenzivní síle Budějovic, kterou představují posily z NHL Martin Hanzal, Milan Michálek a Václav Prospal. „Zpočátku se nám to dařilo, ale pak jsme prostřídali lajny, které měly bránit hvězdy. Jakmile šli hosté do vedení, k ničemu výraznému nás už nepustili. Prostě zápas rozhodli hráči z NHL. V posledních minutách jsme se trošku vyhecovali a dali aspoň jeden gól. To už bylo pozdě," rozebíral Jeřábek.

A podotkl, že hvězdy z NHL jsou i v jiných týmech, než v Budějovicích. „Musíme si uvědomit, že takoví hráči určují kvalitu extraligy a souboje s nimi jsou i pro naše mladé kluky velkou zkušeností," mínil kouč.

Litvínovský útočník Jakub Černý viděl velkou překážku v budějovickém gólmanovi Jakubu Kovářovi: „Nastoupil po dlouhé pauze a chytal výborně. Ale nebáli jsme se ho. Je pravda, že měl podporu ve svých obráncích. Když už jsme se dostali do pár šancí, bohužel jsme je nedokázali úspěšně zakončit. Tentokrát jsme si vyhrát nezasloužili."

Severočeský celek prohrál tři z posledních čtyř zápasů, ale stále zůstává v první šestici v tabulce. „Předtím jsme ale hráli dobře a výsledky nás drží poměrně nahoře. Extraliga je hodně vyrovnaná. Už ve čtvrtek nás čeká prestižní duel na Slavii, kde se pokusíme získat další body," dodal Černý.

Reklama

Související témata: