Hlavní obsah

Hadamczik vyšel Jágrovi vstříc a nechal ho trénovat u sebe. Výměnou za podepsané fotky

Chtěl mít na druhém mezistátním turnaji sezóny i tu nejzářivější českou hokejovou hvězdu. Trenér Alois Hadamczik proto nabízel Jaromíru Jágrovi možnost sehrát za reprezentaci dva zápasy v Moskvě, uslyšel od něj ale zdvořilé ne.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jaromír Jágr v rozhovoru s reprezentačním koučem Aloisem Hadamczikem.

Článek

Čím vám Jágr zdůvodnil své odmítnutí?

Nefunguje v Kladně pouze jako hráč, nýbrž i jako majitel klubu. Říkal, že se teď potřebuje koncentrovat na trénink. Nejen svůj, ale rád by si teď dohlédnul na celé mužstvo. Sám to uvidím u mě v Kravařích.

Jak to?

Když jsme spolu mluvili, ptal se, jestli by mohl přijet hned po úterním extraligovém utkání z Brna a trénovat si tam. Chtěl tam mít klid. Ve středu tedy šel sám individuálně dvakrát na led a ve čtvrtek pozdě odpoledne se pak k němu přidá už celé mužstvo, které si tam pak střihne i rozbruslení před pátečním utkáním ve Vítkovicích.

Najdete si čas, abyste spolu chvilku poseděli?

Jsem rád, že tam bude, pobavíme se a mám taky nějaké fotky, které potřebuji pro známé podepsat (úsměv).

Která z dalších hráčských absencí v reprezentační sestavě vás mrzí nejvíc?

Rozpadla se bohužel celá na Karjale výborně fungující lajna, neboť centr Novotný marodí s ramenem, Hubáček nehraje s nataženým břišním svalem a Irgl se omluvil z vážných rodinných důvodů.

Zranění vyřadila i další hráče, kteří patřili k oporám na prvním podniku Euro Hockey Tour?

V případě Šmída a Tlustého to platí. Čáslava prodělal těžkou angínu, takže se dává do kupy a Židlický už odletěl za oceán. Hertla jsem pak nechal dvacítce, která se chystá na mistrovství světa a on je pro ni klíčový hráč.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín