Hlavní obsah

České Budějovice posilují defenzivu. Na jihu Čech bude hostovat Toman

České Budějovice

Hokejový obránce Milan Toman se po třech letech vrací do Českých Budějovic. Třiatřicetiletý bek, který momentálně působí v prvoligové Mladé Boleslavi, vypomůže jihočeskému klubu v nejbližších dvou zápasech Tipsport extraligy proti Liberci a Pardubicím. Mountfield o tom informoval na svém oficiálním webu.

Foto: Petr Horník, Právo

Obránce Milan Toman v kladenském dresu.

Článek

České Budějovice řeší Tomanovým příchodem problémy v obraně. Dlouhodobě zraněni jsou Peter Mikuš a Peter Frühauf, stoprocentně fit nejsou ani René Vydarený a Bohumil Jank.

"Ti sice mohou hrát, ale cítili jsme nyní potřebu kádr doplnit o jednoho zkušeného obránce pro každý případ. V posledních zápasech navíc naši obránci byli přetížení, a tak angažování Milana Tomana je v tuto chvíli pro nás ideálním řešením," uvedl sportovní manažer Petr Sailer.

Toman, který v Českých Budějovicích hrál v letech 2006 až 2009, přichází na jih Čech oficiálně na měsíční hostování. Příští týden ale začne reprezentační přestávka, ve které bude klub řešit jeho případné další angažmá. "Milanovo další působení u nás bude záležet i na aktuálním zdravotním stavu Petera Frühaufa," řekl Sailer.

Reklama

Související témata: