Hlavní obsah

Krejčí exceloval, Pardubice díky jeho hattricku rozstřílely chomutovské Piráty

Pardubický dres oblékl v Tipsport extralize poprvé 5. října v duelu proti Vítkovicím, od té doby odehrál za úřadujícího mistra dvacet zápasů. Dvakrát byl blízko hattricku, v 17. kole na ledě Českých Budějovicích vstřelil obě branky Východočechů, kteří ale podlehli soupeři 2:5. Dvěma zásahy pak ve 26. kole přispěl k triumfu svého mužstva nad Zlínem (5:3). Tři branky v jednom zápase se mu ale podařilo zaznamenat až ve středečním souboji proti Chomutovu.

Článek

Šestadvacetiletý forvard skóroval v rozmezí 32. a 58. minuty. Obhájce titulu i díky střelecky disponovanému Krejčímu zdolal nováčka nejvyšší soutěže 5:0 a posunul se v tabulce na osmé místo.

Krejčí ukazuje své kvality. Ačkoli se k týmu připojil později, patří mu v klubové produktivitě třetí místo, když doposud nasbíral 23 bodů za 13 gólů a 10 asistencí. Přesto není spokojený. Pardubice i s hvězdami z NHL podávají nevyrovnané výkony. V posledních šesti zápasech střídají vždy porážku a vítězství.

„Vím, že jsem tady od toho, aby se vyhrávalo a byla pohoda v kabině. Znám svou roli, mělo by být vidět na ledě, že patříme na jiná místa, než na kterých jsme," řekl pro oficiální internetové stránky HC ČSOB Pojišťovna Pardubice David Krejčí, který věří, že je úspěšný výsledek proti Pirátům povzbudí do dalšího střetnutí, které hrají v pátek na ledě lídra z Plzně.

„My spoléháme, že nás každý zápas může nakopnout k lepším výsledkům. V Třinci se to nepovedlo, tak snad to vyjde teď, uvedl Krejčí. „Teď je potřeba, abychom vyhráli více zápasů v řadě, nyní nás čeká těžký duel v Plzni, musíme se na něj co nejlépe připravit. Bude to těžký zápas, ale jestli se chceme odrazit z osmého místa, tak nemůžeme pořád střídat výhru s porážkou," uzavřel.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice