Hlavní obsah

Chomutov - Sparta 1:5Sparta vyhrála na ledě Chomutova, rozhodla ve třetí části

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Přibyl 0 : 1
11. Zálešák 1 : 1
36. Hlinka 1 : 2
51. Broš 1 : 3
52. Tenkrát 1 : 4
60. Sičák 1 : 5
Záznam online reportáže

Chomutov
Aktualizováno

Hokejisté pražské Sparty porazili v 29. kole extraligy Chomutov 5:1 na jeho ledě a úspěšně zvládli i druhý duel proti týmu ze dna tabulky. V úterý vyhráli v Liberci. Sparta rozhodla dlouho vyrovnaný a nepříliš pohledný zápas ve třetí části, kdy v rozmezí 31 sekund vstřelila dvě branky.

Článek

Úvod patřil aktivnějším Pirátům, brankář Neuvirth ale pokusy domácích útočníků spolehlivě likvidoval. Na konci 7. minuty přišla šance Sparty v podobě 77 sekund dlouhé přesilové hry pět na tři. Gólman Řehoř si sice s pokusy Sičáka i Tona poradil, dvě sekundy po návratu prvního potrestaného hráče na led ale Přibyl pohotovou dorážkou zajistil Pražanům vedení.

Chomutovu se podařilo rychle vyrovnat. Na trestné lavici seděl Vallin a Frolíkovu ideální přihrávku zužitkoval Zálešák. Početní výhody hrály důležitou roli i nadále. Domácí měli na přelomu první a druhé části pět přesilovek za sebou, jedenáct sekund hráli i v pěti proti třem. Gól ale vstřelit nedokázali. Neuvirth ani nemusel řešit žádnou extrémně složitou situaci.

V poloprázdné areně se tak často ozýval pískot nespokojených fanoušků. O nápravu se snažil aktivní Lušňák, místo vedoucí branky domácích ale přišel úspěch Sparty, která se prosadila také v početní výhodě. Hřebejkův faul potrestal nejproduktivnější hráč Pražanů Hlinka. O minutu později mohl vyrovnat po přečíslení dva na jednoho Hruška, kličku ale zakončil střelou těsně vedle.

Nepříliš pohledná hra s řadou nepřesných rozehrávek pokračovala. Sparta se snažila hlavně neudělat chybu a nenabídnout Severočechům vyrovnání. To se jí podařilo, navíc v rozmezí 31 sekund ve třetí části dvakrát udeřila a výrazně se přiblížila zisku tří bodů. Řehoře překonali Broš a Tenkrát. Poslední slovo měl Sičák, jenž v samém závěru potrestal pětiminutový faul Zálešáka na Tenkráta.

29. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Sparta Praha 1:5 (1:1, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 11. Zálešák (Michael Frolík, D. Hruška) - 9. Přibyl (Gřegořek, Milam), 36. J. Hlinka (Ton, Philipp), 51. Broš (Sekáč), 52. Tenkrát (Forman, Bahenský), 60. Sičák (Krstev, J. Hlinka). Rozhodčí: Homola, Wagner - Hejl, Rozlílek. Vyloučení: 7:7, navíc Zálešák (Chomutov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 3079.
Chomutov: Řehoř (52. Kostúr) - Palin, Pulpán, Rýgl, Mrázek, Jurčina, Bartejs, Pavlas - D. Hruška, Zálešák, Michael Frolík - Lušňák, Kraft, Hřebejk - Y. Treille, Sikora, Hromas - Důras, Gajovský, M. Procházka - Seman. Trenéři: Antonik a Mikšovic.
Sparta: Neuvirth - Pilař, Sičák, Gřegořek, Milam, Philipp, Vallin, Krstev - Ton, J. Hlinka, Pacovský - Tenkrát, Přibyl, I. Rachůnek - Hovorka, Broš, Sekáč - Jánský, Forman, Bahenský. Trenéři: Jandač a Votruba.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec