Hlavní obsah

Šest bodů z venku je super, liboval si Jaroslav Hlinka po dobytí severu

Chomutov

Podruhé v řadě vyloupili hokejisté Sparty severní Čechy. Po úterní výhře 2:1 v Liberci dominovali v Chomutově, kterému uštědřili pět gólů. Ten vítězný vstřelil Jaroslav Hlinka. „Šest bodů z venku během tří dnů je super. Před reprezentační pauzou jsme chytli vítěznou vlnu,“ naznačil aktuální pohodu zkušený útočník Pražanů.

Článek

„Naštěstí jsme proti nováčkovi odehráli dobře oslabení, což nás nakoplo k zodpovědnějšímu výkonu a výbornému finiši. Těší mě, že jsem zápas rozhodl brankou na 2:1. Ale cennější je týmový projev. Jsme rádi, že se díky vyrovnanosti všech řad prosadilo pět střelců. Už ta tíha neleží jen na jednotlivcích. Teď si troufáme v neděli i na Jágrovo a Plekancovo Kladno. Přijde hodně lidí a to nás taky nabudí," uvedl Hlinka.

Naopak Chomutov prožívá hokejovou frustraci. Po debaklu 0:5 v Pardubicích znovu zklamal porážkou 1:5. „Za nerozhodného stavu jsme se proti Spartě snažili vývoj zlomit ve svůj prospěch. Hráli jsme solidně jen do půlky zápasu, pak se naše hra rozsypala. Nevím, čím to je, že jsme ve třetí třetině selhali," klopil zrak Miroslav Zálešák, autor jediného gólu domácích. Litoval série neproměněných přesilovek. „Musíme se tlačit do branky, hrát jednoduše," zamyslel se útočník, který zápas se Spartou nedohrál kvůli vyloučení na 5 minut a do konce hry. „Šel jsem do hráče, který se sklonil, ale nechtěl jsem ho udeřit do tváře," vysvětloval slovenský forvard.

Chomutovská bilance je tragická: jen dvě vítězství z posledních jedenáct kol. „Nedokážeme vydržet v koncentraci celých šedesát minut. Pořád se opakuje to, že se zbytečně položíme," uvažoval Zálešák. Severočechům se proti Pražanům nedaří. Nedávno podlehli Slavii rovněž 1:5. „Je to nepříjemné, ale v naší situaci bychom neměli mít respekt ze žádného soupeře. Bohužel výhra nad Brnem byla asi jen výjimkou. Od té doby znovu tápeme," hlesl útočník.

Zvedne se Chomutov v příštím kole? V neděli totiž čeká nováčka klíčový duel na libereckém ledě. „Víme, že půjde o to, kdo přečká reprezentační přestávku na dně tabulky. Určitě by nám na pohodě nepřidalo, kdybychom klesli na poslední místo, odkud chce uniknout právě Liberec," dodal Zálešák před cestou pod Ještěd.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice